Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezna uprava do danas je zaprimila gotovo 822 tisuće godišnjih prijava poreza na dohodak za prošlu godinu.


Ministarstva financija je reklo kako se prve isplate povrata poreza mogu očekivati u travnju.

Vezani članci Porezna uprava - 3 Uskoro istječe rok za prijavu povrata poreza: Jedna skupina ove godine ima posebna prava Blagajna, ilustracija Zastupnice traže smanjenje poreza za ženske higijenske potrepštine. Pitali smo njihove muške kolege podržavaju li ih: "Malo mi je neugodno"

>> Većina opet čekala 5 do 12 za poreznu prijavu

Poreznici su do danas zaprimili 821.721 godišnju prijavu poreza na dohodak za 2010. godinu, no to nije konačna brojka jer se još zaprimaju prijave koje su građani poslali poštom, napominju iz Ministarstva financija.

U Ministarstvu ponavljaju kako se ove godine očekuje oko 1,1 milijun godišnjih prijava poreza na dohodak te procjenjuju da će biti isplaćeno oko 1,7 milijardi kuna povrata poreza.

Obrada i verifikacija godišnjih prijava poreza na dohodak za 2010. ići će uobičajenim tijekom, kažu u resoru financija i napominju kako je posljednjih godina bilo uobičajeno da prve isplate povrata poreza krenu u travnju.

Ove će godine građani koji su podnijeli godišnju prijavu poreza na dohodak po zadnji put ostvariti povrat poreza na temelju uplaćenih premija osiguranja, za zdravstvene usluge i za stambene potrebe. (Hina)