Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić izjavio je kako u javnim poduzećima postoji potencijal za pokrivanje 75 posto Hrvatske primarnom optičkom mrežom.


Pomaci prema izdvajanju te optike mogu se očekivati do kraja godine, najavio je ministar Hajdaš Dončić uoči sjednice Vlade: 'Model smo postavili, znamo nositelje, ciljeve i određen je vremenski rok, a o samom modelu će se više znati nakon sljedeće sjednice'. Rekao je i kako u javnoj infrastrukturi u sklopu HEP-a, HŽ-a, HAC-a i drugih javnih poduzeća postoji potencijal da 75 posto države može biti pokriveno primarnom optičkom mrežom.

Vezani članci Slika nije dostupna Hajdaš Dončić: Nema alternative smanjenju broja radnika u HŽ Cargu! Slika nije dostupna Najbrži put do kontaktnih leća: www.leceonline.com

'Naš je cilj da primarna infrastruktura bude dostupna i u ruralnim dijelovima Hrvatske. To znači da mi ne želimo biti finalni operater, nego pružiti mogućnost konkurencije, dolaska drugim providerima, koji onda mogu pružiti uslugu krajnjem korisniku', rekao je Hajdaš Dončić.

>> Prva 'pametna' zgrada u Hrvatskoj

Dodao je da su zacrtani rokovi koji uključuju zakonsku regulativu, izdvajanje optike iz javnih poduzeća i pronalazak najboljeg operatera, kroz Odašiljače i veze ili neko drugo javno poduzeće, koje će objediniti tu optičku mrežu, te da je nešto od toga izvedivo već ove godine. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook