Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O gradskom proračunu…

Do kraja godine, Holding u minusu i do 250 tisuća kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački proračun za 2011., u iznosu od 6,79 milijardi kuna, planirali smo uvažavajući činjenicu "spojenih posuda" sa Zagrebačkim holdingom, rekao je danas pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, na sjednici odbora za kontrolu.

Kojić je reagirao na pitanje nezavisnog zastupnika Željka Brebrića, člana skupštinskog Odbora za kontrolu, koji se zanimao je li gradska uprava uzela u obzir preporuke Gradske skupštine s tematske sjednice o zagrebačkom gospodarskom trenutku. ‘To je samo po sebi razumljivo i kad nam se ne napiše kao nalog, a jesmo li uspjeli zadovoljiti sve apetite, ne znam ", ustvrdio je Kojić.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Bez privatnih investicija Sve o novom projektu garaže u Klaićevoj: "Gotovo će se poduplati kapacitet parkirnih mjesta u središtu grada" Ilustracija Osigurana voda Privremeno bez vode dio građana u Zagrebu: Holding poslao poruku

>> Holding: Usprkos minusu traže nevjerojatne povlastice

>> Holding naručio i nešto korisno - podzemne rakete

Svoje nezadovoljstvo proračunom za 2011. iskazala je hadezeovka Margareta Mađerić ocijenivši da nije ‘ni socijalan niti održiv’ te da je ‘rezultat loše i rastrošne politike’.
Igor Rađenović iz SDP- a je pak naglasio kako ni jedna nagla odluka nije dobra, osobito ako dolazi po sistemu ‘uzmi ili ostavi’ i da takve odluke u Skupštini neće podržati, a s tim su se složile i njegove stranačke kolege.

‘Trošili ste i potrošili puno više nego što ste imali’, na to je komentirala Mađerić dodajući kako su se mnogi poslovi sklapali bez javnog natječaja, s prijateljima i kumovima, a sve od novca građana.

Članovi Odbora za kontrolu iz SDP-a i HNS-a podržali su, a iz HDZ-a i HSS-a odbili izvješće o radu Holdinga u prvih šest mjeseci s gubitkom od 51 milijun kuna, a po navodima predstavnice Holdinga Tade Cigić, taj bi gubitak do kraja godine mogao doseći iznos od oko 230 do 250 milijuna kuna, a na to je reagirao Rađenović ustvrdivši da ‘ako Holding ostvari gubitak, Grad se ne može zadužiti ni za lipu’. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene