Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez gužvi na biralištima

Po niskoj izlaznosti ipak nismo prvaci Europe: "Možemo biti sretni što ima gorih od nas"

Aktualno Galerija Dino Goleš Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš i Josip Salapić - 2 Dino Goleš i Josip Salapić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Josip Salapić Josip Salapić Foto: DNEVNIK.hr Josip Salapić Josip Salapić Foto: DNEVNIK.hr +0 Igra svjetla u Osijeku Galerija 1/5 >>
Objavljeno je kolika je do 16:30 bila izlaznost na izbore za Europski parlament.

Do 16:30 na izbore za Europski parlament izašlo je 15,05 posto birača, što je najmanja izlaznost do 16:30 otkad se u Hrvatskoj održavaju europski izbori.

"Najbolja izlaznost je u Ličko-senjskoj županiji. Imajući u vidu i da se tamo ponavljaju i izbori za gradonačelnika Gospića, u županiji je to 24,87 posto, a u Gospiću je to 42 posto", rekao je potpredsjednik Državnog izbornog povjerenstva Josip Salapić u razgovoru s reporterom Dnevnik Nove TV Dinom Golešom. 

"Što se tiče drugih županija s boljom izlaznosti, Karlovačka županija i Grad Zagreb su negdje na 17 posto. Što se tiče sjedišta gradova u županijama, najveća izlaznost je u Karlovcu i Pazinu", dodao je.

Pročitajte i ovo Ognjen Kraus Kraus upozorio Komemoracija za žrtve holokausta: ''Zabrinut sam. Italijom marširaju fašisti, desnica u Europi raste"  

Najmanja izlaznost je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a onda u Brodsko-posavskoj i Međimurskoj – sve su na oko 12 posto.

"Što se tiče sjedišta gradova u županijama, najgore stojimo u Dubrovniku, 12,7 posto, te Slavonskom Brodu i Zadru, koji su na oko 13 posto", rekao je Salapić.

Goleš je na kraju razgovora zaključio da možemo biti sretni što po izlaznosti nismo najgori u povijesti.

"Prije 10 godina je u Slovačkoj na europske izbore do 16:30 izašlo 13 posto birača, dakle dva posto manje nego kod nas", napomenuo je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene