Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon skupocjenog premještanja križa

Dnevnik Nove TV pročešljao javnu nabavu Grada Zagreba, evo što smo zanimljivog pronašli

Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Na što grad Zagreb troši novac? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Nakon što je Grad Zagreb premještanje križa s hipodroma na Savski nasip platio 750 tisuća kuna, Dnevnik Nove TV odlučio je pročešljati plan nabave Grada za ovu godinu i naišli su na mnogo zanimljivih računa.

Zagreb je ljeti veliko gradilište. Na sanaciju cesta na godinu se potroši više stotina milijuna kuna. Izuzev cesta i obnove zgrada, vrtića i škola, Grad godišnje najviše plaća zaštitarske službe. Gotovo 10 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Za osobna zaštitna sredstva predviđeno je još 270 tisuća kuna. Gradska Uprava pak najviše troši na čišćenje svojih ureda - čak pet milijuna kuna. Istovremeno na higijenska sredstva - sapune i deterdžente 400 tisuća kuna. Tri puta više plaća se wc papir.

Na uredskom papiru, spajalicama, olovkama netko će zaraditi 3.200.000 kuna. Dobar dio novca troši i Gradska skupština. Za nabavu fotokopirnog stroja planirano je 195 tisuća kuna, a za uređaj koji uništava taj isti papir - 20 tisuća kuna.

Gradonačelnik Bandić voli Božić, a i Zagreb se nametnuo kao top adventsko odredište pa će grad na uređenje grada u prosincu potrošiti 40 milijuna kuna. Još milijun i pol kuna vrijednih božićnih drvaca i lampica platit će ukrašavanje ureda i gradskih institucija. U ime gradonačelnika poslat će se i čestitke u vrijednosti osam tisuća kuna.

S druge strane, u javnoj nabavi ne piše koliko je Zagreb platio ukrašavanje grada za Uskrs, ali je samo za nadzor tog ukrašavanja predviđeno 10 tisuća kuna.

Jaja, ne uskrsna, već ona koja pojedu djeca u vrtiću, Zagreb plaća više od pet milijuna. Pet puta više troši se na piletinu, osam puta više na ostalo meso.

Školarci će i ove godine dobiti besplatne udžbenike, ali će se knjižnice osnovnih i srednjih škola novim knjigama opremiti za svega 31 tisuću kuna.

Otprilike toliko stoji održavanje mikrofona u Gradskoj skupštini. No zato Zagrepčani ne moraju strahovati od napada stršljena. Jer je i za njihovo hitno uklanjanje predviđeno 20 tisuća kuna.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene