Rubriku "Dnevnik na otocima" posjetila je Vis, gdje se u ljetnoj sezoni traži krevet više. Otok je to na kojem lokalne vlasti marljivo rade na poboljšanju natalitetne slike.

Galerija


Gotovo da i nema dana da Anamarija nije na biciklu. Ima četvero djece, a na Visu radi kao socijalna radnica.

Vezani članci Dnevnik na otocima: Drvenik Veli (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Mjesto u kojem se zaposleni mogu nabrojati na prste jedne ruke: "Živimo zdravije nego saborski zastupnik i Bandić" Dnevnik na otocima: Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Od Lastova do Visa za 9 sati: Pitali smo kapetana Jadrolinije jesu li kritike o sporim vezama opravdane

"Imamo malu djecu i organizirali smo se. Spontano se družimo s drugim obiteljima, imamo radionice za njih. Doseljavaju mladi ljudi, rađaju se dječica, ima novih trudnica, nove obitelji, sve bolje i bolje", rekla je Anamarija Kunac s Visa.

Lokalne vlasti rade na poboljšanju natalitetne slike na otoku. Za treće, i svako sljedeće dijete, vlasti roditeljima nakon rođenja djeteta daju 20.000 kuna. Zatim, sve dok dijete ne navrši 10 godina, roditelji svaki mjesec dobivaju po 1.200 kuna.

Sveukupno, roditeljima je na taj način po djetetu osigurano 180.000 kuna. Također, oslobođeni su plaćanja jaslica i dječjeg vrtića, a organiziraju se i razne aktivnosti kako ni zima ne bi bila dosadna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr