Dječja bolnica Srebrnjak (Foto: Pixsell,Goran Stanzl)
Dječja bolnica Srebrnjak (Foto: Pixsell,Goran Stanzl) Foto: Pixsell,Goran Stanzl

Dječja bolnica Srebrnjak potpisala je s HZZO-om Ugovor o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, priopćili su iz te bolnice. Time su osigurana sredstva u iznosu od sedam milijuna kuna. Osvrnuli su se i na


 Zagrebačka Dječja bolnica Srebrnjak s HZZO-om je potpisala Ugovor o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, priopćili su iz bolnice. Ugovor nije bio potpisan od siječnja 2018. godine zbog čega je bolnica imala probleme u poslovanju. Ugovor je potpisan nakon smjene bivšeg ravnatelja bolnice Bore Nogala, na čije je mjesto imenovana dr. med. Ivana Đerek Dubravčić.

Nova ravnateljica priopćila je da je potpisivanjem ovog ugovora bolnici osigurano sedam milijuna kuna. ''Navedeni financijski iznos bit će, prije svega, upotrjebljen za podmirenje obveza prema dobavljačima, s čime će se krenuti već sljedećeg tjedna'', poručuje.

Đerek Dubravčić kaže da je kao ravnateljica već ''pokrenula procese rješavanja situacija koje dugi niz godina nisu rješavane''.

Boro Nogalo Dr. Nogalo prozvao Stavljenić-Rukavinu: "Otvorila je tvrtku koja mi je pokušala nametnuti niske standarde gradnje"

Doc. dr. sc. Boro Nogalo - 1 Što stoji u pozadini smjene Bore Nogala? Provjereno objavilo dokumente koji pokazuju da priča ne drži vodu

Novo vodstvo bolnice, kaže Ivana Đerek Dubravčić, nastavit će provoditi aktivnosti koje će se fokusirati na ispravak nepravilnosti u poslovanju ''koja su kroz prethodne godine uvidjela i na što su upozoravala nadležna tijela''.

Ravnateljica bolnice u priopćenju navodi i da je ''proteklih dana iznesen niz neistinitih informacija vezanih uz međupostaju žičare na Brestovcu''.

''Vezano uz zemljišnu nekretninu na Brestovcu Zaključkom o prihvaćanju prijenosa prava vlasništva te Ugovorom o prijenosu vlasništva zemljišta između Bolnice i Grada Zagreba, kao osnivača Dječje bolnice Srebrnjak, regulirani su formalno pravni odnosi u svrhu izgradnje donje postaje žičare. Ugovor o prijenosu vlasništva zemljišta između Bolnice i Grada je u ime Bolnice potpisao tadašnji ravnatelj i time je završena cjelokupna procedura oko navedenog zemljišta od ukupno 813 metara kvadratnih'', stoji u priopćenju.

U četvrtak poslijepodne je hitno sazvana i sjednica Upravnog vijeća koja je održana elektronskim putem kako bi se njegovi članovi izjasnili o izmjenama bolničkog statuta, no kako piše Jutarnji list, u tome nisu željeli sudjelovati članovi Upravnog vijeća iz bolnice prof. dr. Davor Plavec i Zrinka Kolak, baš kao što to nisu željeli kad se glasovalo o smjeni dr. Nogala s mjesta ravnatelja bolnice.