Obavijesti Video Pretražite Navigacija
helikopterom prevezen u bolnicu

Umalo tragedija na maturalcu: "Sin mi se skoro utopio u bazenu, a učitelji su pili kavu i odmarali." Ravnateljica: "Bili smo s učenicima kod bazena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmaš iz Međimurja skoro se utopio u bazenu na maturalnom putovanju u Orebiću, tvrdi njegov otac koji kaže i da su djeca bila bez nadzora učitelja. Dječak je još u bolnici gdje se oporavlja na odjelu pedijatrije, a ravnateljica škole Darja Borković kaže da su stalno bili uz djecu.

Dejan Oršoš ispričao je kako je njegov sin na maturalac otišao s u noći s nedjelje na ponedjeljak. Na putovanje je išlo više od 80 učenika sedmih i osmih razreda, a u Orebić su stigli u ponedjeljak oko 14 sati.

"Djeca su se raskomotila i odmah pojurila prema bazenu okupati se, ali s njima nije išao nitko od učitelja. Koliko smo uspjeli doznati od druge djece, dio učitelja ostao je u sobi odmoriti, a drugi dio je sjeo na terasu popiti kavu...

Moj je sin neplivač, kao i većina romske djece, a pušteni su sami na bazen! Kako su djeca ispričala, najprije su se utapati počele dvije djevojčice, pa je za njima skočio i moj sin i onda sam potonuo... Uspio se kratko izvući na površinu, mahao je rukama i djeca oko bazena su počela vikati, alarmirali su spasioce i oni su ga izvukli, već je bio potonuo na dno bazena.

Pročitajte i ovo Intervencija vatrogasaca ŠTO JE BILO RODITELJIMA? VIDEO Pogledajte trenutak izvlačenja bebe iz zaključanog automobila: "Nije to telefon pa da ga zaboraviš"

Po njega je došao helikopter i prevezao ga u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su se, kasnije smo to doznali od liječnika, borili za njegov život, visio je o tankoj niti", ispričao je otac za portal emeđimurje.

Tek doktor mu je rekao da je dječak kritično

Oršuš kaže i da ga iz škole nitko nije obavijestio o tome što se dogodilo njegovu sinu, već je to saznao od roditelja drugih učenika.

"Najprije sam zvao razrednicu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od ravnateljice, koja mi je rekla da nije bila uz bazen, nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled! Zvao ju je onda i moj tata, kaže da nije znala čak ni o kojem djetetu se radi.

Sve do jučer ja nisam imao pojma što se s mojim djetetom događa, tek kad sam zvao u bolnicu, doktor koji ga je liječio rekao mi je da je bilo jako kritično, da je skoro umro i da je na intenzivnoj. Da je još 15 sekundi bio pod vodom, sigurno ga više ne bi bilo", govori Dejan koji planira tužiti školu, a dodaje i kako mu je supruga nakon svega u stanju šoka i rastresenosti.

Pročitajte i ovo Mentalno zdravlje djece VEČERAS U PROVJERENOM ''Sjedila sam na podu i grlila samu sebe. Plakala sam'': Mlade žene progovorile o temi o kojoj se ne priča

Ravnateljica tvrdi da su dječaka spašavali učitelji

Ravnateljica Darja Borković za emeđimurje odbacuje optužbe.

"Učenik je, bez obzira na sva upozorenja, skočio u bazen i nakon dva zamaha krenuo tonuti, a mi smo ga spasili - mi učitelji i djelatnici pansiona. Učitelji nisu sjedili na kavi niti su odmarali, to mogu potvrditi djelatnici pansiona, svi odreda smo bili s učenicima kod bazena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatan slučaj u BiH Škola primila dojavu o bombi: Uprava e-mail pročitala tek dan kasnije

Naravno da smo odmah reagirali, spasilac je odmah skočio za njim. Stigla je Hitna pomoć koja ga je, zajedno s razrednicom, kolima prevezla do mjesta gdje ga je pokupio policijski helikopter i prevezao u Opću bolnicu Dubrovnik", kaže ravnateljica Borković.

Dječak je, potvrđeno je iz bolnice, premješten s intenzivne na pedijatriju, osjeća se dobro, hoda i jede normalno.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene