Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali, a tako snažni

Lea i Karlo su istinski heroji: Djeca koja su uspjela pobijediti tumor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca iz naše sljedeće priče ulijevaju nadu! Oni su uspjeli pobijediti tumor - opaku bolest koja je u jednom trenutku prekinula njihovo sretno djetinjstvo.

Lea i Karlo su istinski heroji! Mali lavovi! Mali, ali nevjerojatno snažni! Oni su pobijedili zloćudne bolesti. Karlo leukemiju, a Lea tumor na lubanji. 'Nisam plakala. Znala sam da moram biti hrabra', rekla je Lea.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novo istraživanje Prvi pacijenti primili revolucionarni tretman: "Koristimo imonuloški sustav pacijenta za borbu protiv zloćudne bolesti" Ilustracija javlja HZJZ Situacija je sve dramatičnija: Drastično povećanje broja oboljelih, stručnjaci savjetuju što napraviti

Ali, zato su plakali njihovi roditelji, bake, djedovi, prijatelji, tete u vrtiću... 'Prvih tjedan dana je bilo grdo. Prvih tjedan dana smo plakali, ona je bila u bolnici', ispričala je Leina mama, Vedrana Babić.

Ima tešku bolest i želi samo jedno: 'Imam želju živjeti normalnim životom'

'Teško se nositi s tim, ali uvijek misliš - bit će bolje, bit će bolje. Živiš dan za danom. U principu nemaš drugu pomisao, nego - hvala dragom Bogu, dan je gotov. Današnji dan je završio uspješno, nije bilo ništa tragično', kazala je Aleksandra Mihelj, Karlova mama.

Na sreću, sve je više malih heroja kao što su Lea i Karlo. Stopa preživljenja djece oboljele od malignih bolesti raste. Primjera radi, 1965. godine od 10 oboljele djece izliječilo bi se njih troje. A danas se, zahvaljujući napretku medicine, od 10 oboljele djece izliječi njih 7 do 9.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene