Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ I TO!

Po Banovini divljaju divlje svinje: "Imaju baby boom", " Rade kaos, bacamo petarde, ali se više ne plaše"

Aktualno Galerija Divlje svinje - 2 Divlje svinje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Divlje svinje - 1 Divlje svinje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Đuro Maraković Đuro Maraković Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Šesto Galerija 1/4 >>
Po Banovini divljaju divlje svinje. Spuštaju se do kuća i uništavaju livade, oranice i poljoprivrednicima na tom područuju zadaju muke.

Mještani kažu da divljih svinja nikada nije bilo toliko, šteta je sve veća, a rješenja nema na vidiku. 

"Svaka krmačica koja preživi vodi pet, šest komada za sobom. Kod njih je boom. One imaju baby boom svake godine", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić stočar Milan Šesto iz Vlahovića. 

Ministarstvo je prošle godine zbog afričke svinjske kuge naredilo veći odstrel svinja, ali one se tolikom brzinom kote da ih malo tko može sustići.

Pročitajte i ovo Draginja Mnogi na rubu očaja Provjereno u Banovini gdje polako nestaje i zadnja nada: "Cijeli sam se život borila i na kraju završila u limu. Sama"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obnova zapinje VELIKA GALERIJA Pogledajte kako izgleda Petrinja 10 mjeseci nakon potresa: Još se ruše zgrade s crvenom naljepnicom

"Rade kaos. Uništavaju kukuruz. Bacamo petarde, ali već su na to navikle. Toliko su domaće da se ne boje više", govori stočar Đuro Maraković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene