Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE HRANU

Koprivnica u strahu: Divlje svinje haraju gradskim kvartovima, lovci poručuju - "Mi ne možemo ništa!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Prvi su put došle za vikend, a onda i u noći s četvrtka na petak. Imam velikog tornjaka koji je jedva izvukao živu glavu. On je spavao točno kod kukuruza i kad su svinje došle, vjerojatno je dohvatio jednog praščića i onda su ostali krenuli na njega. Jedva se izvukao", rekao je Radenko Bojanić.

Stanovnici Koprivnice, točnije oni koji žive u kvartovima Vinica, Podolice i u Crnogorskoj ulici, zadnjih su dana u strahu od - divljih svinja. Svjedoči tomu Koprivničanin Radenko Bojanić, koji živi u Crnogorskoj ulici.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće' Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud"

"Prvi su put došle za vikend, a onda i u noći s četvrtka na petak. Imam velikog tornjaka koji je jedva izvukao živu glavu. On je spavao točno kod kukuruza i kad su svinje došle, vjerojatno je dohvatio jednog praščića i onda su ostali krenuli na njega. Jedva se izvukao", rekao je Bojanić.

Kaže kako to nije prvi put da ga pohode divlje svinje, a da sve bude i gore, iza kuće ima veće poljoprivredne površine. "Prvi put uništeno je pola rali kukuruza, a sad još toliko. Imao sam i zob, no i to su već ranije sve uništile. Postavljao sam preparate koje su mi dali lovci, no to ne pomaže baš ništa. Svinje pokraj toga prolaze kao da nije ni postavljeno", kaže Bojanić, a prenosi Podravski.hr.

Lovci su prije nekoliko dana dežurali, no bez učinka, kaže on. Divlje svinje dođu tijekom noći kad nema nikoga. Iz Lovačkog društva Kuna kažu kako divljih svinja ima previše, a oni ne smiju pucati na udaljenosti manjoj od 300 metara od kuća i ne smiju biti vani dulje od 23 sata.

Problem je, navode, i što neka okolna lovišta nitko ne održava, pa se divlje svinje u potrazi za hranom spuštaju do naselja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene