Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dimnjačarev sin: 'Moj otac nije kriv!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne stišava se uzbuna oko dimnjačara s Malog Lošinja, osuđivanog za zlostavljanje i ubojstvo maloljetnika. Dok se dimnjačaru, koji je prevario vlastitu tvrtku i zagrebačko Poglavarstvo i dalje gubi svaki trag, javnost je šokiralo i otkriće da je 48-ogodišnji muškarac imao sudsku potvrdu o nekažnjavanju. Za Novu TV progovorio je dimnjačarev sin. Tvrdi kako njegov otac nije kriv!

Najkasnije sutra, Goran očekuje očev dolazak na Mali Lošinj, a gdje se krije nije želio otkriti. 

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni "Ne znamo kako dalje" "Aleksej Navaljni je ubijen": Glasnogovornica potvrdila njegovu smrt i otkrila nove detalje, traže da se tijelo hitno preda obitelji Slika nije dostupna 15-godišnjak kakav se u Hrvatskoj ne sreće često VIDEO 'Ovo je kuća mog pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno i sve, al' meni je tako ok. To je moj dom'

Ogorčen je na novinare i tvrdi kako njegov otac nije ubojica i pedofil. Kaže da je ostao bez posla i da živi s 400 kuna invalidske mirovine.

'Ranjen je u Domovinskom ratu, nigdje ne radi i ima samo tu malu invalidninu. Skuplja boce, isključena mu je struja zbog duga od četiri tisuće kuna', kaže Goran.

Posljednji dimnjačarski posao, onaj u Sesvetama, tvrdi Goran njegov otac nije trebao izgubiti. 

>> 'Ja volim dimnjačare', kaže Bandić na pitanje o dimnjačaru pedofilu

Iako ga je osječki sud osudio na sedam godina zatvora zbog bludničenja i ubojstva 15-ogodišnjeg dječaka, a onaj u Zadru, zbog zlostavljanja maloljetnika na dvije i pol, dimnjačar je predao potvrdu o nekažnjavanju. 

'Uzeo je potvdu sa suda u Lošinju. On je čist. Potvrda je originalna, nije krivotvorina', kaže Goran.

No, 48-ogodišnji dimnjačar prevario je sve. 

Na lošinjskom sudu, koji mu je dao uvjerenje, kažu, protiv njega nije bio u tijeku nikakav kazneni postupak. Podacima s drugih sudova nisu raspolagali. No, adresa ministarstva pravosuđa je ona s koje je morao uzeti potrebne papire o pravomoćnoj osuđivanosti.  

Gradsko poglavarstvo već je najavilo provjeru dimnjačarske koncesije u njegovoj, sada bivšoj tvrtki. 

No, to što je lošinjski dimnjačar trebao ulaziti u 14 tisuća sesvetskih domova, zagrebačkog gradonačelnika, još jučer nimalo nije zabrinjavalo.

'Dimnjačare volim, donose sreću, kad ih sretnem držim se za gumb', izjavio je o ovom slučaju Milan Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene