Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Budite na oprezu"

Vrijeme je potencijalno opasno u više regija, DHMZ upalio meteoalarme

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni hidrometeorološki zavod upalio je šest žutih upozorenja u različitim regijama za četvrtak te njih sedam za petak.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je niz žutih upozorenja duž obale za četvrtak i petak zbog jakih udara vjetra. Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno.

U četvrtak su na udaru gospićka regija, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjeverna, srednja i južna Dalmacija.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Trenutačno na stranicama DHMZ-a stoji da vjetar potencijalno predstavlja opasnost u petak u splitskoj i dubrovačkoj regiji, na Kvarneru i Kvarneriću, Velebitskom kanalu te u sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

DHMZ je uz gospićku, splitsku te dubrovačku regiju stavio upozorenje: "Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom".

Kod preostalih regija posebno upozoravaju one koji će prometovati na moru. "Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", napisali su.

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje tijekom dana i u ostatku tjedna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene