Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Obrovca

Eksplozivna naprava od koje je smrtno stradalo dijete nije bila jedina u automobilu! Dnevnik Nove TV doznaje detalje

Tragedija kod Obrovca - 2
Tragedija kod Obrovca - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tragedija kod Obrovca - 1 Tragedija kod Obrovca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija kod Obrovca - 2 Tragedija kod Obrovca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slobodan Olujić - 1 Slobodan Olujić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slobodan Olujić - 2 Galerija 1/4 >>
Tragedija nedaleko od Obrovca. Poginulo je dijete, a dvije žene teško su ozlijeđene. Riječ je o češkim državljanima.

Eksplozija se dogodila izvan automobila, kada se aktivirala eksplozivna naprava koju je, kako neslužbeno doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, dijete iznijelo iz vozila - i koja nije bila jedina!

U eksploziji je život izgubilo devetogodišnje dijete iz Češke. Očevidac Slobodan Olujić prepričao je stravične detalje "Začula se eksplozija, nešto je eksplodiralo, zatim sam čuo zapomaganje, jauk. Došao san na lice mjesta, jedna žena je ležala ozlijeđena, jedno dijete je isto ležalo nepomično".

"Automobil je njima u kvaru ostao", nastavlja Slobodan. "Oni su se valjda zbog toga i zaustavili i vidi se otvorena hauba".

Pročitajte i ovo Dvostruko ubojstvo - 5 Dvostruko ubojstvo Užas u Slavoniji, sin ubio roditelje! Šokirani susjedi: "Oni su bili jako dobri, a on je bio jako bolestan, čini mi se"

Djetetu spasa nije bilo. 39-godišnji muškarac otpušten je još sinoć iz zadarske bolnice, dvije žene teško su ozlijeđene, ali izvan životne opasnosti.

"Gospođa stara 48 godina, ima teške ozljede oka. Druga gospođa stara 33 godine, nakon inicijalne obrade odmah je prevezena u operacijsku salu, operirana je i utvrđene su teške ozljede trbuha", izvijestio je doktor Nediljko Jović iz Opće bolnice Zadar.

Pročitajte i ovo Ivan Penava - 4 O odnosima u koaliciji Penava za Dnevnik Nove TV: "Ovo je zadnji ustupak na ovim svjetonazorskim bitnim pitanjima"

Policija još utvrđuje što je uzrok tragedije koja se dogodila na potezu od Bilišana do Bogatnika, u obrovačkom zaleđu. Zasad je poznato sljedeće: "Provedenim mjerama i radnjama i samim kriminalističkim istraživanjem, kako smo rekli, zasad nepoznato eksplozivno sredstvo nalazilo prethodno u automobilu, a nakon što je ono izvađeno iz automobila, da je došlo do eksplozije", potvrdila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Iz automobila ga je, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, izvadilo dijete. A kako se eksplozivna naprava uopće našla u vozilu, pokazat će očevid i daljnja istraga.

Jer gotovo nevjerojatno zvuči priča da je devetogodišnje dijete u rukama imalo eksplozivnu napravu s kojom se igralo, što ga je, u konačnici, odvelo u smrt. Još je gori eventualni scenarij da su u automobil napravu pogubnu za život, unijele starije osobe. Policija s njima obavlja razgovore. Što se točno dogodilo, i kako je do tragedije došlo, trebalo bi se znati sutra, izvijestila je reporterka Jurišić.

Više pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene