Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon udara

Dramatična snimka iz centra Zagreba: "Dijelovi tornja katedrale ljuljali su se i nakon potresa"

Čitateljica je snimila trenutak nakon potresa dok su se ukrasni stupovi na tornjevima zagrebačke katedrale njihali nakon jučerašnjeg razornog potresa kod Petrinje.

U podne i 17 minuta u utorak potres magnitude 6,3 po Richteru pogodio je područje Petrinje, Siska i Gline, a podrhtavanje se osjetilo u cijeloj zemlji. U Zagrebu, čije su zgrade u centru grada oštećene još od ožujka, također je zabilježena šteta. Čitateljica iz Zagreba poslala nam je snimku zagrebačke katedrale koju je zabilježila netom nakon potresa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema službene potvrde Novo podrhtavanje tla uznemirilo Zagrepčane, stigle stotine komentara: "Čulo se, a i protreslo" Potres Utješio građane Stručnjak o novim potresima koji su uznemirili Zagrepčane: "Evo zašto su ih tako jako osjetili"

"U trenutku potresa našla sam se između Trga bana Jelačića i zagrebačke katedrale. Vidjela sam kako su se dijelovi odronuli sa tornja  katedrale, a potom sam uspjela snimiti kako se još neki dijelovi ljuljaju", opisala je čitateljica dramatičnu snimku na kojoj se vidi kako manji stupovi na tornjevima doslovno plešu.

Zagrebačka katedrala postala je jedan od simbola potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu. Tada se odlomio vrh južnog tornja, a naknadno je posebnom operacijom uklonjen i vrh sjevernog tornja koji je pretrpio znatna oštećenja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene