Čitateljica je snimila trenutak nakon potresa dok su se ukrasni stupovi na tornjevima zagrebačke katedrale njihali nakon jučerašnjeg razornog potresa kod Petrinje.


U podne i 17 minuta u utorak potres magnitude 6,3 po Richteru pogodio je područje Petrinje, Siska i Gline, a podrhtavanje se osjetilo u cijeloj zemlji. U Zagrebu, čije su zgrade u centru grada oštećene još od ožujka, također je zabilježena šteta. Čitateljica iz Zagreba poslala nam je snimku zagrebačke katedrale koju je zabilježila netom nakon potresa.

Vezani članci Građani Petrinje prosvjeduju zbog spore obnove grada nakon potresa - 3 Prosvjed Inicijative branitelja Petrinje zbog spore obnove: "Zajedno moramo tražiti odgovore ili ćemo 10 i više godina živjeti po garažama, kontejnerima, šupama…" Potres nedaleko od Otočca I dalje nema mira: Potres magnitude 2,8 po Richteru uzdrmao područje nedaleko od Otočca

"U trenutku potresa našla sam se između Trga bana Jelačića i zagrebačke katedrale. Vidjela sam kako su se dijelovi odronuli sa tornja  katedrale, a potom sam uspjela snimiti kako se još neki dijelovi ljuljaju", opisala je čitateljica dramatičnu snimku na kojoj se vidi kako manji stupovi na tornjevima doslovno plešu.

Zagrebačka katedrala postala je jedan od simbola potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu. Tada se odlomio vrh južnog tornja, a naknadno je posebnom operacijom uklonjen i vrh sjevernog tornja koji je pretrpio znatna oštećenja.