Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Upaljen crveni Meteoalarm, meteorolog upozorava: Ne krećite na put, čekaju vas problemi!

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana, u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV otkrio je meteorolog Ivan Čačić.

Pred nama je razdoblje vrlo vjetrovitog vremena, osobito na Jadranu gdje će do sredine tjedna biti olujne pa i orkanske bure uz brzinu vjetra koji može dosezati i 150 kilometera na sat. Vrijeme će biti zahtjevno za one koji su se odlučili krenuti na put, upozorio je u vremenskoj prognozi.

Zbog bure je Državni hidrometorološki zavod za Kvarner, Kvarnerić i sjeverni Jadran za ponedjeljak izdao crveni Meteoalarm. Olujnog će vjetra biti će također u srednjoj i južnoj Dalmaciji te u gorju.

Vjetrovito vrijeme posljedica je okolnosti u kojoj se područje naše zemlje našlo na granici utjecaja između sredozemne ciklone, koja se sve više produbljava i grebena sve jače anticiklone sa zapada Europe.

U ponedjeljak u noći i ujutro u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno snijeg, osobito u gorskom području uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjeren, u gorju i jak sjeverac i sjeveroistočnjak.

Jaka i olujna bura

Na Jadranu jaka i olujna bura s kojom podno Velebita može biti i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 2 do 8 stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno i vjetrovito. U prvom dijelu dana povremeno uglavnom slab snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, u gorju ponegdje i s olujnim udarima. Poslijepodnevna temperatura od 2 do 4 stupnja.

U istočnim predjelima također oblačno i vjetrovito uz umjeren i jak sjeverac. Krajem dana na krajnjem istoku povremeno slab snijeg. Poslijepodne većinom između 1 i 2 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj oblačno i vrlo vjetrovito sa snijegom, osobito u Lici gdje lokalno može biti i izraženijeg novog snježnog pokrivača, a uz jak sjeveroistočnjak ponegdje i snježnih zapuha.

Na Jadranu promjenljivo oblačno uz jaku i olujnu, podno Velebita i orkansku buru s kojom će biti i slabog snijega. Temperatura od -4 do -1, a na Jadranu od 4 do 8 stupnjeva. Zbog vjetra i snijega očekuju se i problemi u cestovnom i pomorskom prometu.

U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka, podno Biokova mjestimice i olujna bura. Poslijepodnevna temperatura od 7 do 11 stupnjeva.

Prognoza za sljedeća tri dana

U unutrašnjosti u utorak promjenljivo oblačno, u Lici i Slavoniji uz više oblaka mjestimice uglavnom slab snijeg. U srijedu i četvrtak djelomice ili pretežno sunčano. U utorak umjeren do jak sjeveroistočnjak koji će u srijedu oslabjeti. I dalje hladno. Tek u četvrtak manji porast temperature.

Na Jadranu u utorak djelomice, a zatim pretežno vedro. U utorak jaka i olujna bura, podno Velebita i Biokova s orkanskim udarima. Tijekom srijede bura će postupno slabjeti. Ujutro ponegdje uz obalu slab mraz. U četvrtak malo toplije.

U ponedjeljak i u utorak dobro je ne krenuti na put prema Jadranu jer će u gorskim predjelima biti problema u cestovnom, a na Jadranu i pomorskom prometu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene