Deutsche Bank počeo je s otpuštanjem 18.000 zaposlenika diljem svijeta. Stotine ljudi u uredu u New Yorku pozvane su u ponedjeljak ujutro da im se priopći sudbina. Nisu pošteđeni ni uredi u drugim velikim gradovima.

Galerija


Počelo je otpuštanje čak 18.000 zaposlenika Deutsche Banka, od New Yorka do Sydneyja. Dio je to velikog plana restrukturiranja bez presedana koji se odnosi na petinu zaposlenih u banci.

Vezani članci Turisti u dubrovačkoj staroj Gradskoj jezgri Nekadašnji turistički gigant otpušta gotovo sve zaposlene: "Bojim se da je to gašenje. Nema pomoći, korona ih je dokrajčila" Kompanija Crosco U dvije INA-ine kompanije gotovo 300 otkaza: "Prihoda nema, prvi put u povijesti imamo dane s nula radnih sati"

"Restrukturiranje će donijeti smanjenje 18.000 radnih mjesta do 2022. godine, kako bi se radna snaga smanjila na 74.000 osoba", objavila je banka u priopćenju, objavljenom nakon sastanka nadzornog odbora.

''Mjere restrukturiranja uključuju velik broj otpuštanja i značajne promjene u vodstvu'', priopćeno je u ponedjeljak iz Deutsche Banka.

Stotine zaposlenika u uredu banke na Wall Streetu pozvane su u ponedjeljak ujutro na sastanak kako bi saznale kakva će im biti sudbina, rekli su izvori Reutersa. Tijekom sastanaka ''jedan na jedan'' mnogi su otpušteni, javlja Reuters.

Jedan od zaposlenika rekao je da su zaposlenici već posljednja dva tjedna znali da bi mogli biti otpušteni. ''Već dva tjedna sumnjao sam da bih mogao ostati bez posla'', rekao je otpušteni zaposlenik koji je želio ostati anoniman.

I zaposlenik londonskog ureda kaže da mu se ostvarila noćna mora. Već u ponedjeljak ujutro moglo se vidjeti kako iz zgrade u kojoj se nalazi ured Deutsche Banka izlaze zaposlenici s kutijama u rukama.

''Ako imate posao za mene, molim vas, recite mi'', rekao je jedan otpušteni zaposlenik iz ureda u Hong Kongu kada je ispred zgrade zatekao novinare

Deutsche Bank objasnio je da tako želi smanjiti svoje troškove za 6 milijardi eura i ponovo postići profitabilnost. Prošle godine Deutsche Bank je već ukinuo 6000 radnih mjesta.

Nisu samo Hipodrom i Velesajam: Izmjene GUP-a mogle bi potpuno promijeniti lice Zagreba, doznajte što se sve planira