Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dio svakodnevice

Poznati detalji napada ispred bolnice Sveti Duh: "Bilo je povišenih tonova, a na kraju i udaraca"

Napadi na medicinare - 3
Napadi na medicinare - 3 Foto: DNEVNIK.hr
U vrijeme pandemije su liječnici često bili izloženi napadima, a takva se neprimjerena praksa nastavila. Dnevnik Nove TV doznao je detalje posljednjeg napada na djelatnike Hitne pomoći.

Policijska intervencija zbog pružanja hitne pomoći, Incident koji se dogodio nakon što je hitna pomoć prevezla pacijenta. Njihov tim prvo je verbalno, a zatim i fizički napadnut.

Napadnuti medicinari su kolegama iz Udruge Hitna uživo 94 prepričali događaj. 

"Nezadovoljna obitelj, bili su nezadovoljni postupanjem prema pacijentu kojem je bilo potrebno bolničko liječenje, nisu to željeli i našli su za shodno da fizički napadnu djelatnike hitne pomoći", rekao je Samuel Jelušić.

Napad se dogodio ispred zagrebačke bolnice Sveti Duh u poslijepodnevnim satima u četvrtak. Svjedoci kažu da je bilo povišenih tonova, onemogućavanja rada djelatnicima hitne, a na kraju i udaraca.

Pročitajte i ovo Ratko Matijević LIJEPA VIJEST FOTO/VIDEO Velika novost u KB Sveti duh: Pogledajte najsuvremeniju ginekološku salu u Hrvatskoj


Incident su policiji prijavili djelatnici zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba. Kažu da su o svemu obavijestili i liječničku komoru, a iz zagrebačke policije potvrdili su da je kriminalističko istraživanje u tijeku, doznaje novinarka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

Policija nerijetko ima posla baš zbog napada na medicinare. Početkom godine pacijentica je u Virovitici zadala više od 20 uboda nožem psihijatrici u njezinoj ordinaciji, a prije dva tjedna u jednom zagrebačkom domu zdravlja liječnik je napao kolegicu.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Zagrebu - 1 JUTRO NAKON STRAVE Oglasila se policija o pokušaju ubojstva u Španskom, ravnatelj bolnice o stanju žrtve: "Životno je ugrožen"

Prije četiri mjeseca u pedijatrijskoj ambulanti medicinskoj sestri slomljena je ruka. Popis je dug, a predsjednica udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit podsjeća: "Žalosno je da su neke ustanove uspjele to riješiti barem s dijelom pokrivanja hitnih prijema i mjesta koji su na udaru fizičkih i verbalnih obračuna sa zaštitarskom službom koja nam ipak pomogne koliko toliko. "


Fizički, a pogotovo verbalni napadi postali su dio medicinske svakodnevice.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene