Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno za kožu

Dermatolozi upozoravaju: Pripazite na zaštitu od sunca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šeširi i naočale svima dobro stoje, a važni su kada je riječ o zaštiti od sunca. I izbjegavajte najjače sunce i tako ste izbjegli sva neugodna iznenađenja koja može donijeti.

Ljeto je vrijeme izležavanja na plaži i uživanja u moru i suncu. No, ponekad zaboravljamo koliko sunce može biti štetno i koje sve opasnosti nosi za našu kožu. Ovih su dana na našim plažama u akciji dermatolozi koji će vam bezbolno i besplatno otkriti kada se najviše morate čuvati sunca, koji je dio kože najkritičniji te koji se mora posebno zaštititi.

Pročitajte i ovo Odmetnuta regija Moldavije traži zaštitu Rusije APEL IZ MOLDAVIJE Širi se sukob? Separatisti iz Pridnjestrovlja zatražili zaštitu Rusije Slika nije dostupna Oprezno na suncu Sve više oboljelih od melanoma: Evo na koje simpatome trebate paziti

Upravo je jedna takva akcija otkrila kako mladi ne vode brigu o izloženosti suncu 'Ne koristim kremu, samo dok pocrnim, a kasnije ništa', rekao je jedan kupač.

>> Savjet stručnjaka: Evo kako i čime spriječiti i liječiti opekline od sunca!

Stručnjaci upozoravaju kako je poželjno sunce izbjegavati posebice u intervalu od 10 do 16 sati, ali da se treba pripaziti i kod izlaganja suncu tijekom cijeloga dana. Tako i dermatologinja Maja Kolić upozorava kako je za pravilnu fotoptotektivnu zaštitu potrebno imati sunčane naočale sa zaštitom od UV zračenja i šešir. Iako svi trebaju zaštitu od sunca 'ljudi koji imaju svjetliju put, svijetle oči, kosu, te velik broj madeža trebaju više pripaziti', kazala je.

Ukoliko se izgori na suncu, dermatolozi savjetuju povećanje zaštitnog faktora, dok tetovaže ne treba posebno štititi od sunca, osim ako nije riječ o tek napravljenoj tetovaži-u tom se slučaju ona ne smije izlagati suncu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene