Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dinamo Rijeka

Umjesto nogometa, ponovno priča o navijačkim incidentima: "To vam je bilo kao ratno stanje, samo gledate kako da se spasite"

Aktualno Galerija Tomislav Pervan, načelnik sektora za javni red i sigurnost Tomislav Pervan, načelnik sektora za javni red i sigurnost Foto: DNEVNIK.hr Amran Mehmedij Amran Mehmedij Foto: DNEVNIK.hr Sukob navijača - 1 Sukob navijača - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sukob navijača - 2 Sukob navijača - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Sukob navijača - 3 Galerija 1/7 >>
Nakon derbija Dinama i Rijeka u fokusu su ponovno navijački incidenti, umjesto nogometa. U razdvajanju navijačkih skupina policija je koristila suzavac i palice.

Nakon utakmice Dinama i Rijeke došlo je do nereda u blizini parkirališta gdje su bili navijači Rijeke. Oni koji su incidentu svjedočili iz prve ruke opisuju kako je sve izgledalo.

Amran Mehmedi koji je bio u kafiću, kaže kako je sve počelo dobacivanjem navijača između sebe. "Onda su navijači Rijeke počeli bacati svakakve predmete počevši od velikih boca do željeznih šipki, baklji. Oni su uspjeli probit ogradu i tu ogradu su nama donijeli tu do rizola. Tu je na terasi bilo najmanje četvero, petere djece i tu je počela vika, jauk".

"To vam je bilo kao ratno stanje, vi samo gledate kako da se spasite u tom trenutku, baš ono užasno".

Pročitajte i ovo Traži se ubojica - 4 krvoločan čin Vlasnici traže pomoć, netko je ubio Leona i Bjelku: "Ovo je čisto ubojstvo, ti su se psi igrali s djecom, nisu bili agresivni"

Da situacija ne eskalira policija je upotrijebila suzavac i palice. Iako je borba za naslov itekako neizvjesna, a Dinamo i Rijeka dugogodišnji su rivali, njihov jučerašnji susret, zanimljivo, Ravnateljstvo policije nije proglasilo utakmicom visokog rizika bez obzira što je dolazilo gotovo 2000 gostujućih navijača.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na samitu u Parizu - 3 Vojna pomoć Andrej Plenković iz Pariza: "Svoje jedinstveno ratno iskustvo želimo prenijeti Ukrajincima"

Pročitajte i ovo Traži se ubojica - 4 krvoločan čin Vlasnici traže pomoć, netko je ubio Leona i Bjelku: "Ovo je čisto ubojstvo, ti su se psi igrali s djecom, nisu bili agresivni"

To nije i jedini incidenti koji je obilježio derbi. Organizatori su na Maksimiru pustili pjesmu, koju navijači Rijeke koriste za morbidnu poruku Marku Livaji.

Jurica Jurjević, voditelj sigurnosti HNS-a, objašnjava kako to organizatoru može ići na dušu, ako je to bila namjera, ali tu ne postoji ništa kažnjivo.

Više doznajte u videoprilogu novinarke Dnevnika Nove TV Dine Ćevid.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene