Srđan Milaković, predsjednik DSS-a (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Srđan Milaković, predsjednik DSS-a (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Demokratski savez Srba smatra štetnim postupak Vojislava Šešelja koji je u Beogradu zgazio hrvatsku zastavu i izvrijeđao članove službene delegacije Hrvatskog sabora.


Iz Demokratskog saveza Srba priopćenjem su se osvrnuli na incident kojeg je u Beogradu izazvao Vojislav Šešelj gazeći hrvatsku zastavu i vrijeđajući članove izaslanstva Hrvatskog sabora.

Vezani članci Hrvatska zastava Veleposlanik kaže da je skidanje hrvatske zastave s njegove rezidencije odraz "dijela atmosfere" u Srbiji Slika nije dostupna Zastupnik u srbijanskom parlamentu: 'Političari iz Zagreba svađaju hrvatski i srpski narod'

U priopćenju se kaže da taj incident smatraju "štetnim kako za položaj srpske zajednice u Hrvatskoj tako i za odnose između dvije države, a čiji napredak je nesumnjivo potaknut nedavno povećanim dijalogom".

Dodaju kako vjeruju da da postoje razmišljanja kod pojedinih pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj i Srbiji koji u ovakvim ispadima pronalaze svoju satisfakciju za stradanje koje su pretrpili u posljednjem ratu, a za koje odgovornost pripisuju režimu u Zagrebu.

"Za ovakvu vrstu simpatija nažalost odgovornost snose i mnoge vladajuće garniture koje su ostavile svojim građanima hipoteke neriješenih ratnih zločina, protjeranog stanovništva sa njihovogvjekovnog ognjišta, ogromne štete u uništenim i obezvrijeđenim materijalnim dobrima. Unatoč svemu, mislimo da ponašanja vezana uz ovaj incident velika većina pripadnika srpske zajednice vidi kao relikt prošlosti, ne doživljava ozbiljno i ne misli da ona treba da budu u fokusu politike dviju država", kaže se u priopćenju kojeg potpisuje Srđan Milaković, predsjednik DSS-a.

DSS je siguran da Srbi koji žive u Hrvatskoj žele da odnosi Hrvatske i Srbije budu sve bolji te da se o svim otvorenim pitanjima razgovara na zreo i odgovoran način, na dobrobih svih građana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju