Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Osijeku je 200-injak bespravnih korisnika gradskih stanova dobilo rješenja o deložaciji. Uglavnom je riječ o socjalno ugroženim obiteljima za koje su i namjenjeni ti stanovi.


Fatima Šimić i njezino četvero djece osjećaju nelagodu svaki put kad čuju zvono na ulaznim vratima.

Vezani članci Užasni stanovi Stanodavci mogu biti prave zvijeri, a ovim podstanarima je prekipjelo Poplava u Kokorićima - 2 Godinama se neće oporaviti od poplave, ali računi im i dalje stižu: "Ovo je trebao biti najljepši Božić, a tuga se ne može izmjeriti"

 Nezaposlena Fatima strahuje da će sa djecom završiti na ulici. Njezina obitelj preživljava od 1800 kuna dječjeg doplatka i alimentacije. Njezina obitelj i ona žrtve su obiteljskoga nasilja, zbog čega se i razvela. 

Prije 3 godine Fatimi je gradski stan prepustila prijateljica koja se stambeno zbrinula. Međutim, Fatima o tada nije podnjela zahtjev za dodjelom toga stana u najam, doznajemo u Odsjeku za stambeno gospodarstvo grada Osijeka.

Lista 'čekanja' za gradske stanove duža je nekoliko puta od raspoloživih stanova. U ovom trenutku 350 siromašnih osječkih obitelji sanja krov nad glavom.