Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena disciplinskog vijeća

Afera Facebook: Studenticama Ekonomije ukida se kazna, kreće kontrola rada referade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, studentice su zaradile zabranu polaganja ispita nakon što su se u komentarima na Facebooku obrušile na rad studentske referade.

Dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Lajoš Žegar u četvrtak je primio tri studentice koji su 'zaradile' višemjesečne zabrane polaganja ispita zbog negativnih komentara koje su na Facebooku napisale o studentskoj referadi. Najavio je kako će na Fakultetskom vijeću lobirati za odbacivanje njihovih kazni.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga - 2 Četiri godine krađe Detalji skandala na fakultetu u Rijeci: Poznato s čime su muljali i za što su osumnjičeni bivši dekan i suradnici Slika nije dostupna Jednoglasno prihvaćena Afera Facebook se nastavlja: Šefica povjerenstva podnijela ostavku

Dekanu je, kaže, žao zbog svega.

'Ja sam za to da im izađemo u susret i to će biti moj prijedlog Fakultetskom vijeću na sjednici u utorak, 16. prosinca', rekao je dekan.

Skandal: Studentice suspendirane zbog komentara na Facebooku!

Prema neslužbenim saznanjima Jutarnjeg lista gotovo je sigurno da će automonomna odluka stegovnog povjerenstva, kojem je na čelu Ksenija Dumičić, biti poništena. Također, navodno će stegovno povjerenstvo biti transformirano te će se izraditi novi Pravilnik o stegovnom postupku za studente.

Što se tiče Dumičić, od nje se očekuje ili smjena ili ostavka na funkciju predsjednice stegovnog povjerenstva, a fakultet će se ozbiljno pozabaviti radom referade na čiji se rad studenti znaju žaliti.

Odluku o sudbini studentica donijet će Vijeće sastavljeno od 73 člana.

Podsjetimo, studentice zagrebačke Ekonomije su zbog negativnih komentara napisanih na Facebooku dobile opomenu pred isključenje, kao i zabranu polaganja ispita u trajanju šest, devet i 12 mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene