Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrušile se na referadu

Skandal: Studentice suspendirane zbog komentara na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentice koje su u Facebooku grupi komentirale rad referade dobile su opomenu pred isključenje, kao i suspenziju u trajanju šest, devet i 12 mjeseci.

Zbog komentara na Facebooku u kojima su se obrušile na studentsku referadu, suspendirane su tri studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, doznaje srednja.hr.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša

Protiv studentica je, prema riječima savjetnika u uredu studentskog pravobranitelja Ivana Tomljenovića, pokrenut stegovni postupak, dobile su opomenu pred isključenje te suspenziju u trajanju šest, devet i 12 mjeseci.

Iako je to propisano Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti studenata, stegovno povjerenstvo studentice nije pozvalo na raspravu, nego su im, piše srednja.hr, mjere određene iza leđa.  Odluku o izricanju stegovne mjere dobile su na kućnu adresu, a u njoj je citiran članak Pravilnika kojeg navodno nisu prekršile.

A evo što je prethodilo kazni. Korisnik s lažnim Facebook profilom je 9. rujna objavio post u Facebook grupi 'EFZG Zagreb' u kojem je napisao sljedeće: 'Ovim putem želio bi se najeb*** majki svim onim polupismenim nakaradnim droljama, koje rade u referadi i troše moje dragocjeno vrijeme'.

Korupciju na Ekonomskom fakultetu priznao 21 profesor i asistent

Identitet osobe koja je napisala ovaj post nije otkriven pa nije ni kažnjena. Ali jesu djevojke koje su ga komentirale, te njihova kolegica koja je referadu zagrebačke Ekonomije komentira na sličnoj grupi.

Tomljenović pokretanje stegovnog postupka zbog komentara na Facebooku naziva apsurdnim. Cijeli postupak, kao i izricanje stegovnih mjera u obliku opomene pred isključenje i više mjeseci suspenzije, odvili su se prema Tomljenoviću uz kršenje Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata, a same studentice kažnjene su za nešto što nisu učinile.

Bez odgovora s EFZG-a

Objasnio je da kažnjene studentice nikada nisi vidjele niti dobile prijedlog za pokretanje stegovnog postupka, 'niti im je Stegovno povjerenstvo u službenom pozivu na obranu navelo za što ih se tereti'.

'Jedina naznaka bio je poziv u referadu gdje im je voditelj Fišić dao isprintane komentare iz Facebook grupe te rekao pred 'svjedokinjom' Jasminom Trinajstić da će pokrenuti stegovni postupak jer je njima dosta da se blate djelatnici u referadi', rekao je Tomljenović i dodao kako komentari dvije sankcionirane djevojke nisu sadržavali nikakve uvrede, a jedino je djevojka koja je dobila najmanju kaznu napisala psovku.

Osijek: Za korupciju na Ekonomskom fakultetu optuženo 38 osoba

S ciljem da dobiju obrazloženje postupka, srednja.hr kontaktirala je Ekonomski fakultet. Tajnica dekana Lajoša Žagera odgovorila im je kako se ne mogu samo pojaviti na fakultetu i tražiti dekana, nego ga s problemom o kojem žele razgovarati prvo moraju upoznati putem e-maila.

Predsjednica stegovnog povjerenstva Ksenije Dumičić na telefonske pozive nije odgovarala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene