Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠUŠKANJA U KULOARIMA

Hoće li Davor Filipović zamijeniti Tomislava Ćorića na mjestu ministra? Iz oporbe poručili: "Lošeg ćemo mijenjati lošijim"

Aktualno Galerija Davor Filipović - 7 Davor Filipović - 7 Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović - 6 Davor Filipović - 6 Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović - 5 Davor Filipović - 5 Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović - 4 Davor Filipović - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Davor Filipović - 3 Galerija 1/7 >>
Kad se govori o novim ministrima u Plenkovićevoj Vladi, uvijek iskrsne i ime Davora Filipovića. I prije se nagađalo da će biti ministar gospodarstva, a spominjao se i kao ministar graditeljstva.

Za Davora Filipovića opet se govori da bi mogao postati ministar i zamijeniti Tomislava Ćorića. Majicom je poručivao da nije za baciti, a sada mu se traži zamjena i navodno se našla u Davoru Filipoviću.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

O tome se sve glasnije govori, no hoće li biti budući ministar, čini se, zna samo Andrej Plenković.

"Čovjek koji ima i mladost i znanje i polet pa sada treba vidjeti, valjda će premijer najbolje ocijeniti", rekao je saborski zastupnik Josip Đakić u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Srne Bijuk.

Da se na hodnicima Sabora o Filipoviću priča kao ministru, nije prvi put. Prije samo mjesec dana, spominjao se kao ministar graditeljstva umjesto Darka Horvata.

"S mojim imenom se spekuliralo za sve i svašta. Tako da nemam više što od toga dodati", kazao je zastupnik u gradskoj skupštini Davor Filipović 23. veljače.

Ministar nije postao ni prošle godine kada se nagađalo da bi mogao biti ministar gospodarstva. Spominjao se i kao zamjena za Aladrovića.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreb Mislav Herman, koji s njim blisko surađuje u Gradu Zagrebu, kaže, odluka je na premijeru.

"S mog gledišta, o Davoru Filipoviću ja mogu reći samo riječi pohvale", navodi Herman i na pitanje je li možda neozbiljno spominjati jednu osobu za više stvari ili on stvarno može pokriti sve te resore dodaje: "Ako je neozbiljno, neozbiljno je od onoga tko pušta takve informacije u medijima".

Premijer o njemu govorio pohvalno

Davor Filipović je zastupnik u zagrebačkoj Skupštini, u nadzornom je odboru Ine, a bio je i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba. Premijer Andrej Plenković ga je tada hvalio.

"Sjajan čovjek, čovjek koji je s 26 godina doktorirao, koji je izvanredni profesor na fakultetu, koji je pokazao da je agilan zastupnik", rekao je u ožujku prošle godine.

Prema broju glasova na izborima je bio četvrti. U kampanji se zapamtila njegova izjava o tvornici cjepiva protiv karcinoma.

"To nije, to je tvornica cjepiva protiv COVID-19", kazao je Filipović, a na dodatni upit novinara da je spomenuo cjepivo protiv karcinoma, odgovorio je: "A onda sve drugo s čime će se susretati izazovi moderne medicine, o tim cjepivima će govoriti stručnjaci jer ja sam ekonomist".

Premijer je optuživao medije da su ga namjerno nazivali Damirom umjesto Davorom - što ga je stajalo izbora.

"Krivo mu rekli ime, to nisu napravili slučajno", kazao je u svibnju. Iako ga je sam HDZ prvi krivo nazvao na internetskim stranicama lokalnog ogranka.

I saborskom zastupniku Branku Bačiću su se tada brkala imena, a danas o njemu šturo. "Neću vam na hipotetska pitanja odgovarati, na vrijeme ćete biti upoznati o tome tko će biti novi ministri", rekao je.

Oporba o Filipoviću govori bez oduševljenja. "Damir? Davor? Pa dobro, valjda će mu mediji zapamtiti ime", rekao je saborski zastupnik Arsen Bauk. "Mijenjat ćemo lošeg s lošijim", dodao je njegov kolega Marijan Pavliček.

Davor Filipović na putu je u Americi pa nam nije odgovorio zna li hoće li konačno postati ministar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene