Gužve na Bajakovu - 4
Gužve na Bajakovu - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Gužve na Bajakovu proteklog vikenda nemaju apsolutno nikakve veze s činjenicom da je Hrvatska od 1. siječnja članica šengenskog prostora, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Gužve koje su se stvorile tijekom vikenda na graničnom prijelazu Bajakovo očekivane su zbog završetka blagdana i povratka većeg broja ljudi prema zemljama Europske unije, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vezani članci Ilustracija Nijemci su Hrvatima dragi gosti, ali upozoravaju: ''Trebate biti oprezni, cijene se ne mogu dizati beskonačno'' Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Još samo nekoliko sati dijeli nas od ulaska u područje bez granica, Božinović zadovoljan: "Šengen i euro su čuvari europskog jedinstva"

''I ranije smo komunicirali da se od 1. siječnja granična kontrola na vanjskoj granici neće promijeniti i nije se promijenila jer hrvatska policija od ranije primjenjuje šengenski zakonik'', kazao je Hini Božinović.

Gužve na Bajakovu - 4 Ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

''Uzmimo podatke hrvatske granične policije za 24. prosinca prošle godine dok još nismo bili članica šengenskog prostora, a kada je situacija na Bajakovu bila obrnuta. Dakle, na ulazak u Srbiju se čekalo i do pet sati jer unatoč velikom broju traka za graničnu kontrolu na hrvatskoj strani, infrastruktura s druge strane granice ne može podnijeti toliki broj putnika, a bez većih čekanja'', istaknuo je potpredsjednik Vlade.

Gužve na granicama i naplatnim kućicama - 2 Bijes na granicama zbog višesatnih čekanja: "Hrvati su umislili da su bogovi zbog Schengena"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Božinović: "Hrvatska je uvjerila Europu da je sposobna čuvati vanjske granice"

Dodao je da su svi koji su ovaj vikend putovali mogli osjetiti Schengen: ''Ali na drugoj lokaciji, u trenutku kada su bez zaustavljanja i čekanja na graničnu kontrolu izašli iz Hrvatske i ušli u Sloveniju, kao što su i tisuće naših građana, po prvi puta, bez ikakvih gužvi krenuli na svoja skijaška odredišta''.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju