Obavijesti Video Pretražite Navigacija
730 članova sa svih kontinenata

Bernardić postao pridruženi član Svjetske akademije znanosti i umjetnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izabran je za pridruženog člana Svjetske akademije znanosti i umjetnosti (WAAS) tijekom sudjelovanja na konferenciji o budućnosti obrazovanja koja je prošlog tjedna održana u Rimu.

Bernardić će sudjelovati u daljnjem radu Akademije posebno u projektima koji se tiču ekonomskog razvoja, rješavanja problema nezaposlenosti, uključivanja novih tehnologija u razvoj društva, te promocije ljudskih prava, slobode, mira i dijaloga, izvijestili su iz SDP-a.

Svjetska akademija znanosti i umjetnosti (The World Academy of Art and Science - WAAS) ima 730 članova sa svih kontinenata.

Osnovana je na inicijativu Alberta Einsteina, Bertranda Russella, Roberta Oppenheimera, Harolda Ureya, Pierrea Augera, Harolda Lasswella, Francisa Perrina, Josepha Rotblata i John Boyd Orra, dobitnika Nobelove nagrade, koji je postao njezin prvi predsjednik 1960. godine.

Danas je počasni predsjednik WAAS-a poznati hrvatski znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković, akademik Ivo Šlaus.(Hina)
 

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene