Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio na "bockanje"

Bernardić: Ne razmišljam o ostavci, na konvenciji me ne mogu smijeniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak kako ga delegati na izvještajnoj konvenciji u veljači ne mogu smijeniti s mjesta predsjednika stranke te da "apsolutno ne razmišlja o ostavci".

"Predsjednika SDP-a su izabrali svi članovi i biraju ga svi članovi, a ne konvencija. Ovo je, nakon što je SDP po najnovijem istraživanju narastao za dva posto, još jedan pokušaj destabilizacije stranke, još jedan u nizu spinova i obmana. SDP raste i od sada ćemo o pitanjima vezanima za stranku govoriti isključivo u stranci, jer građani očekuju da rješavamo njihove probleme", istaknuo je Bernardić.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Na pitanje može li ga se smijeniti na konvenciji, Bernardić je odgovorio: "Ne." Na podsjećanje novinara da je Arsen Bauk izjavio da je to "teoretski moguće", Bernardić je poručio novinarima da to pitaju Bauka jer on ne razumije pitanje.

Novinari su inzistirali da je i potpredsjednik stranke Peđa Grbin rekao da ne bi htio isključiti mogućnost da se na konvenciji pokrene postupak glasovanja o njegovu nepovjerenju, a Bernardić je uzvratio da je vrlo jasno odgovorio: "Predsjednik SDP-a bira se po modelu jedan član, jedan glas. Znači, konvencija ne bira predsjednika."

Međutim, članak 32. Statuta SDP-a propisuje da, među ostalim, "konvencija odlučuje o povjerenju predsjedniku/ci". U istom se članku pojašnjava da "u slučaju kada konvencija izglasa nepovjerenje predsjedniku/predsjednici SDP-a, njemu prestaje mandat i raspisuju se izbori za predsjednika/predsjednicu SDP-a".

Upitan zašto se ne bavi bitnijim problemima nego satirom, Bernardić je odgovorio: "Ako niste primijetili, možda vam nije u fokusu, SDP je ovih dana krenuo u intenzivnu kampanju za mlade."

"Što se slobode tiče, ja zaista vjerujem da je sloboda najveći civilizacijski doseg. Kad se ne bude moglo slobodno govoriti i izražavati ideje, tada ništa u državi nećemo promijeniti. Sloboda je prije svega", rekao je.

Izjavu Ladislava Ilčića o utjecaju hormona na ponašanje žena ocijenio je "skandaloznom i diskriminatornom". "On je praktično izjavio da su žene bića drugog reda. Jeste li o ovome pitali Plenkovića? To je njegov koalicijski partner i faktično član njegove Vlade. Ovo je vlada skandala i afera. Sada štite falsifikatore koji vode obrazovnu reformu, a prije su štitili plagijatore", poručuje Bernardić.

Bernardić se osvrnuo i na prilog u HTV-ovoj emisiji "Kod nas doma" o "genijalnom Zagrepčancu Živku Parcu' i njegovu djetinjstvu u Drugom svjetskom ratu".

"U prilogu HTV-a, slikovito ću opisati, provlačilo se sretno djetinjstvo u NDH, najdraža igračka je figurica Hitlera. Kakav je to prilog? Upozoravam, ako se nastavi na ovako perfidan način veličanje fašizma i ustaškog režima tražit ćemo ostavku cijelog vodstva HRT-a i ukidanje tv pretplate, koju građani ionako preskupo plaćaju. Građani nisu zaslužili plaćati ovakvu javnu televiziju", zaključio je Bernardić. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene