Obavijesti Video Pretražite Navigacija
biografija

Tko je Darko Nekić, čovjek koji bi mogao zamijeniti Kuščevića? U imovinskoj kartici prijavio i zavidnu kolekciju oružja

Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Dosadašnji državni tajnik u ministarstvu uprave mogao bi sjesti u fotelju ministra nakon što je Lovro Kuščević podnio ostavku, a premijer ju je prihvatio.

Kako se navodi iz više izvora, Darko Nekić, dosadašnji državni tajnik u ministarstvu uprave, mogao bi zamijeniti Lovru Kuščevića u fotelji ministra uprave.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku Slika nije dostupna Sakupljanje počelo Objavljeno koliko potpisa treba za referendum protiv mirovine sa 67 godina, Sever: "Odaziv je više nego dobar"

Darko Nekić rođen je 11. listopada 1968. u Senju. Otac je troje djece te profesor povijesti i arheologije, a diplomu je stekao na Filozofskom fakultetu. Studentskih klupa još se nije odrekao pa je polaznik poslijediplomskog doktorskog studija povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Nekić je 11 godina bio i gradonačelnik Senja, a bio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Senja od 2008. do 2016. te potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije od 2012. do 2016. Osim toga, od 2012. do 2015. bio je vanjski član Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskog sabora.

Autor je objavljenih radova u znanstvenim i stručnim publikacijama, kao i osvrta i prikaza knjiga. Realizator je dviju autorskih izložbi i suautor u osam izložbenih projekata te voditelj i sudionik u arheološkim i drugim istraživanjima, piše u Nakićevoj biografiji na službenim stranicama Vlade.

Kao Nakićeve vještine istaknuto je poznavanje rada u paketu Office, vozačka dozvola kategorija A i B te aktivno znanje njemačkog jezika.

Nakićevi su interesi "povijest šireg područja grada Senja i povijest ustrojstva lokalne uprave na današnjem području Republike Hrvatske".

Zanimljivo, Nekić je u imovinskoj kartici prijavio i zbriku lovačkog oružja čija ukupna vrijednost iznosi 26.000 kuna. 

U njegovoj kolekciji tako se nalazi lovački pištolj HS ACD vrijedan 3000 kuna, Suhl Merkel driling vrijedan 8000 kuna i Suhl dvocijevna lovačka puška vrijedna 5000 kuna. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene