Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori u tijeku

Zurovec objavio politike na kojima će inzistirati: "Razgovarat ću sa svima"

Dario Zurovec
Dario Zurovec Foto: Goran Mehkek/Cropix
Dario Zurovec je objavio neke od politika na kojima će inzistirati u pregovorima s većim strankama.

Dario Zurovec, jedini kandidat koalicije Fokusa i Republike koji je izabran u Sabor, na Facebooku je objavio da su ga sve velike stranke kontaktirale i zatražile razgovor s njim.

"Kao vaš zastupnik i kao osoba koja ne želi nikome zatvoriti vrata, a da ne čuje drugu stranu, u jednom civilizacijskom duhu, razgovarat ću s glavnim akterima s 'lijeva' i 'desna'", objavio je.

"Jasno mi je kako ovo na prvi pogled djeluje kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi prednji zub, no civilizirano je razgovarati, saslušati i na koncu pitati birače u kojem smjeru treba dalje djelovati. U ovoj fazi dolazim kao netko tko je prvenstveno spreman saslušati", dodao je.

Pročitajte i ovo Teretni brod - 1 Traže oslobođenje kapetana Bekavca Sindikat pomoraca apelira na Ministarstvo: "Ovo je kriminalizacija pomoraca, cijeli slučaj jako je čudan"

Također je objavio neke od politika na kojima će inzistirati:

 1. povećanje praga ulaska u sustav PDV-a s 40000 na 70000€ (generalno)
 2. smanjivanje PDV-a za ugostiteljstvo (piće) za frizere, kozmetičare, čišćenje i turističke agencije (jedine koje nisu u turizmu na 13%) na 13%
 3. PDV na proizvodnju hrane - 5%
 4. revidiranje zakona o radu nedjeljom i omogućavanje rada nedjeljom svim malim tvrtkama koje to žele (suvenirnicama, malim trgovinama, cvjećarnicama, pekarnicama i sl.)
 5. da se dobit koja se reinvestira nazad u tvrtku ne oporezuje
 6. ubrzavanje procesa izdavanja građ. dozvola / 15 dana za ishođenje posebnih uvjeta, tko se ne očituje smatra se da su uvjeti pozitivni. Nakon toga poštivanje zakonskog roka od 30 dana za izdavanje građevinske dozvole.)
 7. vaučerizacija zdravstva i drukčija organizacija hitne medicinske pomoći
 8. oslobađanje od poreza za kupnju/gradnju prve nekretnine
 9. smanjenje PDV-a i trošarina na energente, režije, javni prijevoz
 10. daljnje smanjenje poreza na dohodak na 10%, uz drukčiji raspored cjelokupnih javnih financija da JLS-ovi ne budu zakinuti
 11. uvođenje 13. Mirovine i reforma mirovinskog sustava

"Kao što sam i do sada, sve ću vam transparentno pisati i objavljivati, a vi slobodno pišite, dajte mi svoje sugestije i mišljenja. Vaše mišljenje kao onih koji me biraju i plaćaju je na kraju dana i najvažnije", zaključio je Zurovec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene