Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada HND-a

Danka Derifaj drugi put zaredom dobila nagradu Velebitska degenija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugu godinu zaredom reporterka Provjerenog Danka Derifaj dobitnica je nagrade Velebitska degenija za izvještavanje o zaštiti okoliša u području TV novinarstva koju dodjeljuje HND.

Reporterka emisije Provjereno Nove TV nagrađena je za prilog o ilegalnom iskapanju šljunka na rijeci Dravi od 2. lipnja 2011. godine, koji je jedan od tri njezina priloga koja je Nova TV kandidirala za Velebitsku degeniju.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

>> Novinarki Provjerenog nagrada Velebitska degenija

Svoju odluku Povjerenstvo je pojasnilo: 'Kolegica Derifaj vodi gledatelje, doslovce hodajući ispred kamere, na obale Drave kod Pitomače, gdje nadležno javno poduzeće i kooperanti ilegalno iskapaju šljunak, protuzakonito stječu dobit i štete okolišu. Reporterka kamerom registrira zabranjene i štetne aktivnosti, daje riječ ljudima koji ih organiziraju te udrugama i
znanstvenicima koji zastupaju pravo okoliša. Neposredni uvid koji kamerom omogućuje gledateljima nadmašuje sve pokušaje zataškavanja i skrivanja problema te zapravo prisiljava policiju da uz izvjesnu zadršku otkrije podatke o fizičkom nasilju nad predstavnicima udruga i stranih novinara koji su se ranije bavili tom temom. Adekvatno dokumentirana reportaža, dramski dobro vođena, bez dugih i hermetičnih tvrdnji daje dojam gledatelju da uživo sudjeluje u istraživanju, te na sretan način koristi mogućnosti i okvire privatne televizije stavljajuci je u ulogu javnog medija. Rad nije prošao bez opasnosti, jer je kolegica Derifaj, po vlastitom svjedočenju, dobila prijetnje smrću i bila prijavljena sudu Novinarskom vijeću časti HND-a, koje ju je oslobodilo od progona i afirmiralo njezin rad. Sve te okolnosti omogućile su kolegici Danki Derifaj da po drugi put uzastopno dobije nagradu Velebitska degenija'.

Danka Derifaj je nagradu u području TV novinarstva podijelila s kolegom Draganom Nikolićem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih ureðaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene