Županijski sud u Splitu danas je Ivanu Tenu Gotovac Soldić (39), bivšu djelatnicu HAC-a koja je 23. listopada prošle godine autom usmrtila Mariju Ćorić (19) u Splitu nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora.

Galerija


Podsjetimo, Ivana Tena Gotovac Soldić u ponedjeljak je na sudu priznala da je vozila pod utjecajem alkohola te da je usmrtila studenticu, ali je također rekla da se ne osjeća krivom prema točki optužnice u kojoj se navodi da je pobjegla s mjesta nesreće.

Vezani članci Josip Sapunar (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Na suđenju za aferu Remorker izvrijeđali Sapunara: "Lažeš, se*eš! Ti si uzeo novac! Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Prijeti joj 12 godina zatvora: Podignuta optužnica protiv vozačice koja je pijana skrivila nesreću u kojoj je poginula djevojka

Sud je Gotovac Soldić zabranio upravljanje motornim vozilima doživotno. Morat će platiti i 28.407 kuna troškova. Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica što je priznala krivnju u dijelu optužnice, majka je dvoje djece, a dosad nije kažnjavana.

Ivana Tena Gotovac Soldić 23. listopada prošle je godine u blizini splitske bolnice pod utjecajem alkohola izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica Marija Ćorić iz Čapljine.