Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeti pregovori

NAJBOGATIJI Mađar i suvlasnik MOL-a stigao na pregovore s Vladom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici mađarskog MOL-a i hrvatske Vlade počeli su pregovore o izmjenama dioničarskog ugovora.

Vlada Zorana Milanovića želi vratiti dio upravljačkih prava u Ini Hrvatskoj. No, Mađari su dosad jasno dali do znanja da se neće odreći kontrole nad Inom, odbacujući optužbe o nedovoljnom ulaganju. Medijski prijete i da će tužiti Inu jer nije ispunila ugovor oko isporuke plina, na što se obvezala bivša, Sanaderova Vlada.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera"

Pregovarački tim hrvatske Vlade vodi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a u timu je i ravnatelj Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, dok će u pregovorima u ime MOL-a sudjelovati potpredsjednik Uprave Sandor Csanyi i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

Sandor Csanyi najbogatiji je Mađar, te većinski vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora OTP banke, koja je suvlasnik MOL-a.  U Hrvatsku je došao kao najvažniji član pregovaračkog tima koji će predstavljati interse MOL-a. Odmah nakon sastanka, svoj će iskaz dati i u PNUSKOK-u, povodom istrage o nezakonitoj kupovini dionica INA-e koju vodi DORH.

>> Mađari opet odbili USKOK, ništa od ispitivanja Hernadija

Istodobno, mađarski mediji tvrde da je odbijen hrvatski zahtjev za ispitivanjem predsjednika Uprave mađarskog MOL-a, Zsolta Hernadija. USKOK, naime, sumnja da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu dao mito u zamjenu za veći utjecaj u INI. Službeni odgovor iz Mađarske, USKOK nije dobio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene