Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o govoru mržnje

Odluka o sudbini Luke Bebića: Sastaje se saborsko Predsjedništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Predsjedništvo, zajedno s predstavnicima svih parlamentarnih klubova, u 14 će se sati iza zatvorenih vrata okupiti na temu 'Rasprava o pitanjima važnim za rad Hrvatskog sabora'. Trebali razmotriti kako spustiti političke tenzije u sabornici.

Najavio je to jučer predsjednik Sabora Luka Bebić. Razlog sazivanja predsjedništva je prošlotjedni sukob HDZ-ova trojca Šeks, Jarnjak, Bebić. HDZ je, naime, Luku Bebića kritizirao zbog načina vođenja sjednica Sabora. Tvrde kako je preblag prema otrovnim strelicama koje dolaze iz oporbenih klupa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a o aktualnim temama U tijeku sjednica šireg predsjedništva HDZ-a: Kasnije se očekuju izjave Slika nije dostupna Ne uzbuđuje se VIDEO: Bebić o svojoj sudbini nogometnim žargonom

Još od prošloga tjedna spominje se i moguća smjena Luke Bebića s mjesta predsjednika Sabora. Oporba, ali i koalicijski partneri HDZ-a, HSS i manjine, izjasnili su se u korist Bebića, tvrdeći kako on profesionalno radi svoj posao predsjednika Sabora te da u izbornoj godini nije pametno povlačiti takve poteze.

>> Luka Bebić zasad siguran

Ipak, funkcija Luke Bebića na mjestu predsjednika Sabora zasad je, čini se, sigurna te o njegovoj smjeni ipak ne bi trebalo biti govora, ali biti će zanimljivo vidjeti i čuti što se moće iščitati 'između redaka' onog što će nakon sjednice biti izrečen, tj. u kojem smjeru pušu vjetrovi u HDZ-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene