Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasno poručio

Bebić: Neću se uzbuđivati, mogu ja i u saborske klupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora Luka Bebić komentirao je napise o navodnoj odluci stranke da ga se smijeni s funkcije.

Bebić je rekao da se zbog svega što se dogodilo i informacija koje se pojavljuju u medijima ne želi previše uzbuđivati. 'Ja bez kompleksa i bez uzbuđenja pratim razvoj političkih događaja. Utječem koliko mogu, ne želim špekulirati, tu sam od '89. godine, pripremam se za mirovinu i jedva čekam da mi prođe mandat ovako ili onako', rekao je predsjednik Sabora. U Saboru je, kaže, već šest mandata, a ima i 47 godina radnog staža. 'Ljudi trebaju znati kad se trebaju pomalo povlačiti i prepuštati mjesto drugima', rekao je, uz ostalo, Bebić.

Pročitajte i ovo Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..."

Na pitanje bi li ipak bio razočaran ako bi bio smijenjen s mjesta predsjednika Sabora, odgovorio je da ne bi jer se uvijek može vidjeti i u saborskim klupama. 'Neću, naime ja kanim, ako Bog da zdravlja, do kraja mandata ostati sjediti u Saboru, za predsjedničkim stolom ili u klupi', rekao je Bebić.

Po Bebićevim riječima, svaki od 153 zastupnika u Saboru, osim što pripada nekoj od stranaka, 'istodobno je i posebna individualnost i ima različite poglede i mišljenja'. 'To ne treba zatirati, nego poticati, ali, naravno, kontrolirati da ne ide u neku drugu krajnost, da govor mržnje ne prevlada u Hrvatskom saboru, nego da ga civiliziramo', kazao je Bebić. Također je kazao kako u parlamentima postoji izražavanje zastupnika koja su katkad uvredljiva i na granici netolerantnosti, ali da parlamenti i postoje da se čuju različita mišljenja.

Naglasivši kako 's otvorenim očima i s realnošću' gleda na situaciju, Bebić je rekao kako 'smatra da ovaj mandat u Hrvatskom saboru, koji bi trebao trajati još nepunu godinu dana, treba završiti tako da se ne osjećaju neki posebni potresi, da saborska većina ostaje saborska većina kako bi se mogli donositi zakoni i odluke'. Na upit kakav ishod HDZ-a očekuje na sljedećim izborima, Bebić je kazao kako ne može biti prorok, ali da vjeruje kako će vladine mjere, koje su 'često bile nepopularne i dočekane sa stanovitim nezadovoljstvom', ipak na kraju dati neki rezultat. 

Podsjetimo, Luka Bebić, Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak posvađali su se u petak javno pred svim zastupnicima u Saboru. Povod je bio istup HDSSB-ova Dinka Burića. Jarnjak je smatrao kako Bebić, koji Buriću nije izrekao opomenu već ga je samo ukorio, nije dovoljno zaštitio kolege Jarnjaka i Šeksa koje je Burić spomenuo u svojem izlaganju kao osobe koje su znale sve o mutnim poslovima u HDZ-u.

U sukob Jarnjak-Bebić oko načina vođenja sjednice uključio se i Vladimir Šeks koji je nakon povišenih tonova između trojca, gdje se jasno čulo kako Bebić poručuje 'smirite se svi i jedni i drugi, nitko meni neće govoriti kako voditi sjednicu', Šeks demonstrativno je napustio saborsku sjednicu nakon Bebićevih riječi.

>> Kosor od Bebića, Jarnjaka i Šeksa traži očitovanje

>> Bebić Mao Ce Tung, Šeks Shakespeare

U prolazu prema vratima Šeks je u bradu promrmljao 'nećeš ti još dugo', misleći na Luku Bebića. Ivan Jarnjak na hodniku je novinarima rekao kako smatra da predsjednik Sabora Luka Bebić nije dovoljno zaštitio od Burićevih uvreda njega, ali ni Šeksa. U poslijepodnevnim satima je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor okupila vrh HDZ-a, a Andrija Hebrang je nakon sastanka tvrdio da o svađi trojice stranačkih kolega samo kratko razgovaralo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene