Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođena deložacija

'Podrška stiže sa svih strana! Ne damo dom obitelji Cvjetković!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred kućom su se od ranog jutra okupljali aktivisti i prijatelji deveteročlane obitelji.

Nakon što je Živi zid na svojim stranicama objavio kako interventna policija još nije stigla na Bukovac jer im se pokvario akumulator na bageru s kojim su trebali rušiti barikade, stigla je i vijest kako je odgođena deložacija obitelji Cvjetković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložirana obitelj u Prečkom Interventna upala u stan, na silu iznosili aktiviste Živog zida Slika nije dostupna Privedeni živozidaši Deložirana obitelj Milanović iz Istre, vozač vučne službe odbio odvesti njihov automobil

Aktivisti Živog zida te prijatelji i susjedi obitelji Cvjetković od ranog jutra okupljali su se pred njihovim domom na zagrebačkom Bukovcu. Živi zid je, naime, dobio saznanja kako će obitelj danas ujutro biti nasilno deložirana zbog čega su putem svog Facebooka pozvali sve koji su blizu Zagreba da se 'okupe na Bukovcu i pruže otpor'.

Tvrdili su da će policija uskoro stići na Bukovac. Okupljeni pred kućom deveteročlane obitelji podigli su barikade.

 

Cvjetkovićima je prošli ponedjeljak  istekao rok u kojem su se mogli odseliti tako da ovrhovoditelj i policija mogu doći u bilo koje doba, nenajavljeno.

Sud odbacio navode obitelji Cvjetković: Dug postoji

U jednom od objavljenih statusa pisalo je kako je na dom obitelji Cvjetković krenulo 21 policijsko vozilo.

'Kada krene deložacija himna će početi svirati. To je želja gospodina Cvjetkovića. Na njihov dom krenula je ukupno 21 marica! Gdje je sada predsjednica Kolinda?', pisalo je na Facebooku.

Podsjetimo, članovi obitelji tvrde da su žrtve pravnog nasilja, jer im zbog nepostojećeg duga prijeti deložacija iz kuće na Bukovcu. Njihove navode u petak je odbacio Zagrebački Općinski građanski sud. Sud je pritom kao netočne i suprotne pravomoćnoj sudskoj odluci nazvao medijske navode po kojima je sudski vještak donio nalaz i mišljenje da je dug Tomislava Cvjetkovića prema Croatia banci otplaćen u cijelosti, odnosno čak i preplaćen.  Detaljnije obrazloženje pročitajte OVDJE.

'Najmanja iskra može dovesti do kobnih posljedica'

Odvjetnik obitelji Cvjetković objavijestio je kako su protiv odluke Općinskog suda podnijeli žalbu.

Uvjereni da će Županijski sud ukinuti Rješenje Općinskog suda u Zagrebu, pozvali su Općinski sud da zastane s postupkom deložacije 'kako bi se izbjegla moguća nastala šteta, a ujedno kako bi se spriječili mogući incidenti među građanima, a koji bi mogli dovesti do nesagledivih posljedica.'

U priopćenju su istaknuli i kako 'već punih tjedan dana, svaku noć, nekoliko desetaka ljudi dežura ispred kuće obitelji Cvjetković, te najmanja iskra može dovesti do kobnih posljedica, a o čemu bi nadležne institucije svakako trebale voditi računa.'

Sve aktere pozvali su na 'razumnost postupanja'.

Prošli tjedan se pak u dvorištu kuće obitelji Cvjetković okupilo oko 150 ljudi. Na skupu nazvanom Krik za pravdu pružili su im podršku. Obitelj Cvjetković danas je na svom Facebooku poručila kako su 'sigurni da će uspjeti ispuniti sveti cilj - obraniti jedini dom'.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene