Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komemoracija na Lovrincu

Dan žalosti zbog željezničke tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas dan žalosti zbog velike željezničke nesreće u kojoj je u petak poginulo šestero putnika a 55 ih je ozlijeđeno. Od nesretno poginulih rodbina, prijatelji i predstavnici vlasti orpostit će se danas na komemoraciji na groblju Lovrinac u Splitu.

Jutros u 7 sati počeo je popravak pruge iz smjera Labina Dalmatinskog kako bi se osposobila za dolazak pomoćnog vlaka s dizalicom, koja će maknuti ostatke vlaka i pomoćnog vozila. Prema svemu sudeći, izvlačenje vlaka moglo bi početi sutra, a nakon toga bi se ponovno uspostavio željeznički promet. Dionica pruge Perković - Split i dalje je zatvorena za sav promet. Hrvatske željeznice sve putnike koji su trebali putovati nagibnim vlakovima na liniji Zagreb - Split prevozi autobusima.

Pročitajte i ovo Ilustracija 900 milijuna eura Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta" Slika nije dostupna Dobre vijesti iz HŽ-a Do kraja travnja besplatni prijevoz vlakom za stanovnike Sisačko-moslavačke županije i volontere

>> Šefovi HŽ-a retardant nabavili izravnom pogodbom

Ivan Medak, direktor poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi i Drago Rogulj, šef splitske ispostave za ekologiju, u središtu su istrage željezničke nesreće u kojoj je smrtno stradalo šestero, a ozlijeđeno je 55 ljudi. Osnovano se sumnja da je Ivan Medak preskaćuči nadređene izravno dogovorio sklapanja uugovora o nabavi retardanta, tekućine za zaštitu drvenih pružnih pragova nestručno nanesenog na tračnice, piše Večernji list. Pretpostavlja se da je smjesa Retardata trebala biti pomiješana s vodom u omjeru 1:4. To nije učinjeno već je retardant na tračnice nanesen u velikim količinama. U istrazi se doznaje da je Rogulj upravljao nanošenjem smjese retardanta na tračnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene