Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN POREZNE SLOBODE

Od danas više ne radite za državu, nego za sebe. Ali to zapravo i nije tako dobra vijest: Izračunajte koliko ide vama, a koliko radite za državni aparat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan porezne slobode je onaj dan u godini do kojeg građani rade za državu i sve što se financira iz proračuna, a nakon njega počinju raditi za sebe i svoju obitelj.

Prema izračunu Udruge poreznih obveznika Lipa, Dan porezne slobode ove godine pada 29. lipnja, što je dva dana ranije nego prošle godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neće se svima svidjeti Pritisak ugledne svjetske organizacije, na udaru i Hrvatima omiljeno alkoholno piće: Cijene bi mogle drastično porasti Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Naš Titanik je udario u santu, a orkestar i dalje svira

Izračun je napravljen za hipotetskog građanina koji prima prosječnu plaću, u braku je, ima jedno dijete, živi u Zagrebu, posjeduje automobil, ne puši i plaća TV pristojbu, objavili su iz Lipe.

Dan porezne slobode je onaj dan u godini do kojeg građani rade za državu i sve što se financira iz proračuna, a nakon njega počinju raditi za sebe i svoju obitelj. U većini europskih zemalja taj dan je puno ranije nego u Hrvatskoj.

Svaki građanin RH može za sebe izračunati svoj Dan porezne slobode koristeći se Lipinim Kalkulatorom porezne slobode. U odnosu na protekle dvije godine smanjena je porezna presija, ali iz Lipe ističu kako su zabrinuti jer je u odnosu na razdoblje prije krize opterećenje gospodarstva kroz poreze i doprinose i dalje veće za 2,5 postotna poena, odnosno za gotovo 11 milijardi kuna.

Aktualno Planirate otići na ljetovanje? Izračunali smo koliko ćete platiti 7-dnevni odmor u Hrvatskoj, a koliko kod naših najvećih konkurenata Cijene u turizmu u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Cijene u turizmu u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Turisti u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Turisti u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Srna Bijuk predstavlja cijene u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Srna Bijuk predstavlja cijene u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Član Uprave turističke agencije Mislav Veselica (Foto: Dnevnik.hr) Član Uprave turističke agencije Mislav Veselica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Neven Ivandić iz Instituta za turizam (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Planirate otići na ljetovanje? Izračunali smo koliko ćete platiti 7-dnevni odmor u Hrvatskoj, a koliko kod naših najvećih konkurenata 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene