Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba na izručenje

Dan D za Todorića? Evo koji su scenariji mogući nakon ročišta u Londonu

Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr)
Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ivica Todorić, u četvrtak će u Londonu pokušati uvjeriti sud zašto ga ne bi trebali izručiti Hrvatskoj, već mu odobriti zahtjev za žalbom.

Uoči ročišta iz Londona se javila reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Pročitajte i ovo Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske"

„Odvjetnici Ivice Todorića, a vidjeli smo već da je angažirao je i svjetski poznatu Cherie Blair, dobit će u četvrtak u 10.30 sati priliku pred novim sucem, u sat vremena obrazložiti zašto Todorić u Hrvatskoj ne bi imao pravo na pravično suđenje. Trebaju priložiti nove dokaze, a oni se odnose na aferu Hotmail i na ono što su radili članove tzv. Borg skupine. Vjerujem kako će se poslužiti i objavljenim iskazima Martine Dalić i drugih u USKOK-u.

U srijedu i Ivica Todorić i njegova obrana o svemu šute, no od njemu bliskih izvora doznajem kako naravno očekuju da će sud odlučiti u njihovu korist. Kažu mi i kako odluka ne mora biti donesena u četvrtak, već se može odgoditi i za neki drugi dan. Postoji mogućnost i da sud provede neke dokaze kako bi provjerili Todorićeve tvrdnje.

Moguća su dva scenarija - ako sud odbije Todorićev zahtjev za žalbu, tada slijedi pravomoćnost rješenja o predaji Hrvatskoj i u tom slučaju počinje teći rok od 10 dana do kad bi Todorić morao biti predan hrvatskoj policiji. Ako mu pak dopuste zahtjev za žalbom, to će značiti da Ivica Todorić u Londonu ostaje do daljnjega“, izvijestila je Krajinović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene