Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Damjanović napušta dužnost ravnatelja Uprave za zatvorski sustav?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Damjanović navodno će biti smijenjen s dužnosti državnog tajnika i ravnatelja Uprave za zatvorski sustav. Damjanoviću se zamjera što je Hrvoje Petrač sedam puta pušten na slobodne vikende, a kako su se u zatvorski sustav uvele nove oštrije mjere, postavlja se pitanje odgovara li Damjanović novim kriterijima.

Za smjenu Ivana Damjanovića nedostaje još potpis resornog ministra Šimonovića. Ministar pravosuđa navodno je o Damjanoviću prvo tražio premijerovo mišljenje, no povratne reakcije nije bilo. 

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe"

>> Hrvoje Petrač iz zatvora na 'godišnji odmor'

>> Petrač premješten u dogovoru Ministarstva pravosuđa i MUP-a

>> 'Pulski zatvor Sheraton među hrvatskim zatvorima'

Podsjetimo, Hrvoje Petrač prebačen je krajem listopada iz lepoglavske kaznionice u pulski zatvor. Tada su u Ministarstvu pravosuđa taj su premještaj opravdali 'organizacijsko sigurnosnim razlozima'. 

Petrač će tako u Puli nastaviti s izdržavanjem šestogodišnje zatvorske kaznu na koju je osuđen zbog otmice umirovljenog sina generala Vladimira Zagorca.

Neki mediji nagađaju da je riječ o prvoj primjeni oštrijih zatvorskih uvjeta i mjera prema osuđenicima za organizirani kriminal.

No, saborski zastupnik Damir Kajin tada je komentirao kako je 'Pulski zatvor kao Sheraton među hrvatskim zatvorima'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene