64813
64813
64813
64813
64813

'Pulski zatvor Sheraton među hrvatskim zatvorima'

  • , 30.10.2008., 19:40
  • Autor:
  • komentara

Pulski zatvor je kaznionica zatvorenog tipa, a smatra se jednom od najsigurnijih u Hrvatskoj te je jedan od četiri zatvora u državi koji imaju poseban odjel za izdržavanje kazne.

 
 
 
 
 
Petrač premješten u pulski zatvor
Petrač premješten u pulski zatvor

Iako po pravilima može primiti 146 zatvorenika, u pulskom zatvoru obično boravi više od 200 pritvorenika i zatvorenika, a zbog posebnih okolnosti ondje je premješten Hrvoje Petrač. 

Pulski zatvor zovu i 'zatvor pod ključem', jer je većina soba pod ključem tijekom dana. Izuzetak su sobe zatvorenika koji rade ili tijekom dnevne šetnje dva sata dnevno. Kaznionica u Puli nema poseban poluotvoren ili otvoren odjel. 

>> Petrač prebačen u pulski zatvor iz 'organizacijsko sigurnosnih razloga'

'Pulski zatvor slovi kao Sheraton među hrvatskim zatvorima', rekao je saborski zastupnik Damir Kajin.

'Zatvor pod ključem' ustrojen je kao muški zatvor, s tek manjim dijelom istočnog krila za žene. Zapadno je krilo smješteno uz Županijski sud, zatvoreničko je i tu će najvjerojatnije 'ležati' i Hrvoje Petrač. 

U šetnju će ići u malom krugu, okruženom visokim zidinama, no na raspolaganju će imati dramsku, literarnu, likovnu, glazbenu ili novinarsku radionicu. 

Više o pulskom zatvoru pogledajte u video prilogu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se