64813
64813
64813
64813
64813

'Pulski zatvor Sheraton među hrvatskim zatvorima'

  • , 30.10.2008., 19:40
  • Autor:
  • komentara

Pulski zatvor je kaznionica zatvorenog tipa, a smatra se jednom od najsigurnijih u Hrvatskoj te je jedan od četiri zatvora u državi koji imaju poseban odjel za izdržavanje kazne.

 
 
 
 
Petrač premješten u pulski zatvor
Petrač premješten u pulski zatvor

Iako po pravilima može primiti 146 zatvorenika, u pulskom zatvoru obično boravi više od 200 pritvorenika i zatvorenika, a zbog posebnih okolnosti ondje je premješten Hrvoje Petrač. 

Pulski zatvor zovu i 'zatvor pod ključem', jer je većina soba pod ključem tijekom dana. Izuzetak su sobe zatvorenika koji rade ili tijekom dnevne šetnje dva sata dnevno. Kaznionica u Puli nema poseban poluotvoren ili otvoren odjel. 

>> Petrač prebačen u pulski zatvor iz 'organizacijsko sigurnosnih razloga'

'Pulski zatvor slovi kao Sheraton među hrvatskim zatvorima', rekao je saborski zastupnik Damir Kajin.

'Zatvor pod ključem' ustrojen je kao muški zatvor, s tek manjim dijelom istočnog krila za žene. Zapadno je krilo smješteno uz Županijski sud, zatvoreničko je i tu će najvjerojatnije 'ležati' i Hrvoje Petrač. 

U šetnju će ići u malom krugu, okruženom visokim zidinama, no na raspolaganju će imati dramsku, literarnu, likovnu, glazbenu ili novinarsku radionicu. 

Više o pulskom zatvoru pogledajte u video prilogu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se