Tijekom obraćanja premijera Andreja Plenkovića koje se prenosilo uživo dvoranu je zbog drugog sastanka želio napustiti ministar obrane Damir Krstičević. No premijer ga je zaustavio.

Galerija


Nakon seminara za ministre i državne tajnike u organizaciji francuske Nacionalne škole za javnu upravu uslijedila je izjava premijera Andreja Plenkovića.

Vezani članci Andrej Plenković i Donald Tusk (Foto: Pixsell,Patrik Macek) U Zagreb stižu Merkel, Juncker, von der Leyen: Počinje dvodnevni kongres Europske pučke stranke Donald Tusk i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Tusk nakon sastanka s Plenkovićem: "Europsku uniju ostavljam u dobrim rukama"

Uvodno se obratio na francuskom jeziku, a onda govorio što nam sve predstoji tijekom predsjedanja Europskom unijom. ''U moru populizma onih koji plaše hrvatske građane da nam je članstvo u EU-u problem, na nama je da suzbijamo te političke snage'', rekao je predsjednik Vlade.

Govoreći o tome koji su hrvatski politički prioriteti imao je problem s ministrom obrane Damirom Krstičevićem, koji je htio otići iz dvorane u Banskim dvorima.

''Damire, ostani samo sekundu'', rekao mu je premijer potapšavši ga po ramenu. ''Ovo je na televiziji'', dometnuo je kako bi mu dao do znanja zašto je važno da ostane. Potom je premijer objasnio da ministar ima sastanak s Europskom obrambenom agencijom.