Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Bikarcu

Habijan o izgradnji centra za otpad u Resniku: "To nije samo lokalno, nego i nacionalno pitanje"

Aktualno Galerija Damir Habijan Damir Habijan Foto: Vijesti Nove TV u 14 Odlagalište otpada Bikarac - 1 Odlagalište otpada Bikarac - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Odlagalište otpada Bikarac - 2 Odlagalište otpada Bikarac - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Odlagalište otpada Bikarac - 3 Galerija 1/4 >>
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan posjetio je Centar za gospodarenje otpadom Bikarac.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan tijekom boravka u Šibeniku posjetio je Bikarac, centar za gospodarenje otpadom šibensko-kninske županije, jedan od najsuvremenijih takvih pogona u Hrvatskoj.

Ondje je najavio gradnju energane, a osvrnuo se i na premještanje zagrebačkog otpada u Resnik te rekao da će se sastati sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće

Dodao je da će struka odlučiti je li otpadu tamo mjesto i ustvrdio je da su svi centri za gospodarenje otpadom nacionalno, a ne lokalno pitanje.

"Imamo četiri regionalna centra za gospodarenje otpadom koja su trenutačno u fazi pronalaženja načina za financiranje. Postoji nacionalna komponenta, vlastita komponenta i, prema tome, sa svima se vode razgovori", napomenuo je ministar.

"Dok neki pričaju što će napraviti, mi smo to napravili i radimo", istaknuo je Robert Podrug, direktor Bikarca.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene