Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon štrajka nazad u klupe

Dalmatinski nastavnici vikendom su mentori darovitoj djeci: "Rad s njima nas motivira i potiče"

Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Učenici u Centru za izvrsnost (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
U splitskom Centru izvrsnosti učenici vikendom stiječu nova znanja iz matematike, informatike, prirodoslovlja i novih tehnologija. Izazov je to i učiteljima kojima je najveća plaća usavršavanje.

Nakon dva dana štrajka dalmatinski nastavnici ponovo u razredu. Vikendima su mentori u Centru izvrsnosti.

"Cijela subota ujutro je posvećena radu sa darovitom djecom što nas na neki način motivira i potiče na takav rad“, kaže Mijo Dropuljić, nastavnik fizike.

"Stvarno ima profesora koji se trude i koji svoje slobodno vrijeme ulažu u sebe, ali i da to svoje znanje prenesu svojim učenicima“, rekla je Iva Petričević, nastavnica fizike i matematike.

Od veće plaće za rad od ponedjeljka do petka ne odustaju.

"Smatram da bi profesor radio na neki način kvalitetno sa djecom da mora biti zadovoljan i sa svojim primanjima. Ja u svakom slučaju podržavam ovaj štrajk sto posto“, kaže Dropuljić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne radi se o sarkastičnosti? Plenković o izjavi o povećanju plaće učiteljima od 100 posto: "Koji je to točno iznos kuna koji zaslužuje cirkularni štrajk?"

Pročitajte i ovo Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Niti jedna strana ne popušta Premijer kaže da ne zna čemu štrajk prosvjetara, profesorica s 20 godina staža poručila: "Onda je slijep!"

"Iznos koji tražimo za povišicu koeficijenta je jako jakomali. Mislim da to država može za učitelje napraviti“, smatra Petričević.

Izazov učenicima i učiteljima

"Ranom zorom, u sedam sati moram biti na autobusnoj. I onda dolazimo u Split, tu napravimo koju prezentaciju, koji pokusić. I onda imamo marendu. Malo nastavimo i onda svatko svojoj kući“, kaže Nikola iz Sinja.

Nova znanja stječu iz matematike, informatike, prirodoslovlja i novih tehnologija. Izazov je to učenicima, ali i učiteljima kojima je najveća plaća usavršavanje.

"Mentore pratimo na način da prvo na početku godine pitamo koje su njihove potrebe. S obzirom na potrebe organiziramo radionice, edukacije, predavanja“, kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra za izvrsnost Splitsko-dalmatinske županije.

Učitelji samo traže da za svoj poziv, koji često uključuje i njihove slobodne vikende, budu odgovarajuće i plaćeni.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene