Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zahvalila građanima i medijima

Dalija Orešković ipak se odrekla člana Starta koji ima optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalija Orešković, predsjednica stranke Start, objavila je da odvjetnik Nino Lučić, koji je optužen za kaznena djela, nije član niti će biti dio Starta.

Dalija Orešković, predsjednica stranke Start, objavom na Facebooku se odrekla varaždinskog odvjetnika Nine Lučića, kojem bi na varaždinskom sudu trebalo početi suđenje zbog sumnje na kaznena djela vezana za zlouporabu povjerenja. 

Pročitajte i ovo Dalija Orešković Stranka s imenom i prezimenom Dalija Orešković u Dnevniku Nove TV otkrila što joj je bilo najvažnije u pregovorima s SDP-om: "Dala sam sve što imam da se to ostvari“ Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

"Povodom vijesti objavljene u medijima iz koje proizlazi da je varaždinski odvjetnik Nino Lučić optužen za kaznena djela, ističemo kako nam ova okolnost nije bila poznata. Prilikom okupljanja inicijativnog odbora iz kojeg će se formirati tijela stranke, postupali smo u dobroj vjeri na temelju informacija koje su nam bile dostupne.

Ovim putem ujedno se zahvaljujemo građanima i medijima koji su nas upozorili na ovu nesretnu okolnost. To je uloga istraživačkog novinarstva - da nas uči odgovornosti i tjera da budemo bolji.

Ovo samo pokazuje što javnost od Starta očekuje, a mi ćemo biti dosljedni u onome što predstavljamo. Ne ulazeći u pitanja presumpcije nevinosti, zbog same činjenice postojanja sumnje u kazneno djelo obavještavamo javnost da Nino Lučić nije član niti će biti dio Starta", napisala je Orešković.

Lučić je u subotu, prije samo tri dana, sudjelovao na konferenciji za novinare stranke Start u Varaždinu, a novinarima ga je predstavila upravo Dalija Orešković kao čovjeka koji je u inicijativnom odboru za osnivanja ogranka Starta u Varaždinskoj županiji. 

Orešković, međutim, tvrdi da tada nije znala da je Lučiću na varaždinskom Općinskom sudu u studenom potvrđena optužnica za slučaj iz 2013. i 2014. godine. Sumnjiči ga se da je kao odvjetnik jedne austrijske banke na svoj račun primao novac od prodaje nekretnina od ovršenika, ali ga nije proslijedio banci. Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči ga da je zadržao više od 940 tisuća kuna.

Trenutno se još čeka zakazivanje prve rasprave. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene