Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da začeće djeteta nije samo fizička stvar najbolje pokazuje i primjer jednog afričkog plemena.


U Africi postoji pleme u kojem se starost djeteta ne računa od dana njegova dolaska na svijet niti od trenutka začeća već od trena kad je dijete postalo misao u umu njegove majke. Kad žena odluči imati dijete, ona sama sjeda pod stablo i sluša sve dok ne čuje pjesmu djeteta koje želi donijeti na ovaj svijet.

Vezani članci Slika nije dostupna Nude zaposlenicama da zamrznu jajašca kako bi mogle razvijati svoj talent Slika nije dostupna Misteriozno pleme koje već 10.000 godina živi istim načinom života

Kad čuje tu pjesmu vraća se muškarcu s kojim će začeti dijete i njega uči istoj pjesmi. Kad se upuste u fizički čin začeća djeteta nekoliko puta pjevaju tu pjesmu - da ga prizovu.

Kad žena ostane trudna djetetovu pjesmu uči i ostale žene u selu da bi mu odmah nakon rođenja njome poželjele dobrodošlicu na ovaj svijet. Kako dijete raste tako i ostali članovi plemena uče tu pjesmu.

VIDEO Kako izgleda život daleko od očiju moderne civilizacije

Kad se dijete ozljedi, netko ga podiže i pjeva mu tu pjesmu, kao i kad dijete učini nešto lijepo, ali i tijekom pubertetskih obreda. Ako to dijete u bilo kojem trenutku svog života počini zločin ili neki drugi, za to pleme, neprihvatljiv čin, seljani ga pozivaju u centar sela, okruže ga i pjevaju mu njegovu pjesmu.

Ovakvi postupci zapravo su posljedica plemenskog shvaćanja da se korekcija ponašanja ne vrši kaznom nego ljubavlju i podsjećanjem na vlastiti identitet, jer kad prepoznaju svoju pjesmu nemaju želju niti potrebu za činjenjem nečega što bi moglo povrijediti druge, piše Birthpsychology.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook