Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amazonska plemena

VIDEO Kako izgleda život daleko od očiju moderne civilizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoga amazonska plemena sačuvala su 12.0000 godina star način života svojih predaka duboko u prostranstvima prašume.

Rijeka Amazona jedno je od najveličanstvenijih čuda prirode, a neki od najimpresivnijih prizora skriveni su daleko od moderne civilizacije. Tamo i danas žive domorodačka plemena i to istim načinom kao i njihovi preci prije 12.000 godina.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Istraga u srcu Amazone Kopači zlata masakrirali pleme? "Hvalili su se da su sasjekli tijela i bacili ih u rijeku"

Tako živi i ovo pleme. Njih dvjestotinjak govori svojim jedinstvenim jezikom, nose tradicionalnu odjeću te oslikavaju lica u skladu s tradicijom. Svako jutro muškarci odlaze u lov s lukovima i strijelama koje su napravili sami. Uglavnom love divlje svinje i ribu, ali i posebnu vrstu barske kornjače od koje kuhaju juhu.

>> Pogledajte kuće ovoga plemena!

Kao pleme su vrlo snalažljivi, kako mladi tako i stariji. 69-godišnji Marcelo bez problema se vere na deset metara visoku palmu u potrazi za brazilskim bobicama koje oni još nazivaju i 'voćem života', piše AP. Vjeruju da te bobice imaju svojstva koja liječe brojne bolesti te čuvaju moždane funkciji i pomažu u pamćenju.

Službeni podaci bilježe 215 različitih plemena u dubini amazonske prašume, a pretpostavlja se da čine 83 % manjinskog stanovništva u Brazilu. Neki stručnjaci smatraju kako postoji još mnoštvo plemena koji će još dugo ostati skrivena od očiju moderne civilizacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene