Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budimo solidarni

Dajmo im šansu: Evo kako možete pomoći maligno oboljelima za vrijeme koronavirus pandemije

Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 4
Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 4 PR
Aktualno Galerija Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 1 Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 1 Foto: PR Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 2 Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 2 Foto: PR Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 3 Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 3 Foto: PR Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 4 Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 4 Foto: PR +2 Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje - 5 Galerija 1/7 >>
Volonteri udruge Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, iz Zagreba, pokrenuli su online međunarodnu kampanju za pružanje podrške i pomoći maligno oboljelim korisnicima.

Zbog pandemije koronavirusa stao je čitav svijet, pa tako i humanitarno djelovanje udruge Krugovi u prikupljanju sredstava za maligno oboljele osobe – skupina koju Centar podržava od 2012. godine. Okolnosti su teške i za zdrave ljude. Bolesnima padaju još teže.

Pročitajte i ovo Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima Slika nije dostupna TLO NEPRESTANO PODRHTAVA Gradonačelnik Petrinje nakon novog potresa: "I mali udar donosi velike štete na razrušenim zgradama"

Do sada su se donacije sakupljale na humanitarnim štandovima u trgovačkim centrima i na javnim površinama u svrhu pružanja financijske pomoći i podrške oboljelim, socijalno ugroženim osobama. Prestankom aktivnosti, mnogi oboljeli korisnici našli su se u još težoj situaciji, bez financijske podrške, a djelatnicima je smanjena plaća, rad članova i volontera na humanitarnim štandovima je obustavljen.

Tko su pokretači kampanje 

Krugovi, Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje udruga je osnovana 2011. godine. ( www.krugovi.hr )
„Još od 2012. kroz humanitarno djelovanje pomažemo maligno oboljelima, osobito djeci, te socijalno ugroženim obiteljima i drugim socijalno ugroženim skupinama u poboljšanju kvalitete života i napredovanja.

Kroz aktivnosti koje smo provodili „I kuna je dovoljna“, „Donacijski centar“ i „Program podrške za maligno oboljele“ prikupili smo 1.647,131,000 kn do sada I proslijedili ih korisnicima. Na taj način pomognuto je više od 487 obitelji, te održano 2610 besplatnih savjetovanja.“ – Svjetlana Banožić, voditeljica i organizatorica humanitarnog djelovanja

Cilj kampanje 

Uplatom donacije na žiro račun donatori će omogućiti nastavak financiranja liječenja maligno oboljelima koji su ujedno i socijalno ugroženi kroz dva mjeseca trajanja kampanje te nastavak rada Centra s maligno oboljelima.

Na što će se trošiti donacije 

Sredstva koja se uplaćuju korisnicima su za putovanje na terapije, plaćanje benzina ako korisnik putuje u drugi grad, za raznorazne suplemente, poboljšanu prehranu, vitamine, osnovne namirnice za život poput hrane, na lijekove i liječenje u RH ili nekog drugoj zemlji, za psihološku podršku i terapijski rad na sebi.

Kako centar dolazi u kontakt s potrebitima/korisnicima 

Centar Krugovi u kontaktu je s postojećim korisnicima udruge koji već čekaju pomoć jer su u teškim životnim situacijama, te je u kontaktu sa srodnim udrugama kako bi se pomoglo svakome tko zatraži pomoć. Zbog trenutnih okolnosti koji dodatno otežavaju situaciju, žele im, na ovaj način i dalje pomagati. U bazi Centra trenutno se nalazi minimalno 10 najugroženijih korisnika koji čekaju na pomoć, te 2 osobe uključene u rad s maligno oboljelima koji je obustavljen. Obustavljen je i rad desetak članova udruge koji su sakupljali sredstva u trgovačkim centrima i na javnim površinama.

Uplata se vrši vrlo jednostavno i brzo, na linku.

Kampanja se može pratiti i na Facebook eventu, a više informacija i na web stranici Krugova.

E-mail: info@krugovi.hr
Tel: 095 311 33 11 / 095 311 3333


Budimo solidarni s najpogođenijim skupinama društva, dijelimo informaciju i doprinesimo koliko možemo. Nije važan iznos donacije, samo da je od srca.
Pomozite konkretno. Pomozite od srca. Pomozite kao da pomažete osobi koju volite i koju ne želite izgubiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene