Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne dijelite nam lekcije'

Dačić: Milanović je uvrijedio Srbiju! Neka pazi da mu 'orao' ne padne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić u petak je ocijenio da je hrvatski premijer Zoran Milanović uvrijedio Srbiju uspoređujući je s muhom te poručio da bi bilo bolje da brine o hrvatskom sustavu za skrb o migrantima koji se srušio za jedan dan.

Nakon sastanka s mađarskim šefom diplomacije u Beogradu Dačić je rekao kako bi Milanoviću bilo bolje da o umjesto oštrih riječi susjedima, brine o sustavu za prihvat migranata, koji se srušio poslije samo jednog dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza DOLAZI SVE VIŠE ŽENA I DJECE Pri kraju su zalihe deka, a potrebne su i dječje jakne i čarape Slika nije dostupna Cerar o Hrvatskoj: 'Od članice Europske unije očekivao bih drukčije ponašanje'

Dačić je, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji ocijeno da iz Zagreba dolaze nekorektne ocjene jer je Milanović Srbiju nazvao muhom, čime je, kako kaže Dačić "uvrijedio našu zemlju".

IZBJEGLICE PJESMOM SLAVE PRELAZAK U MAĐARSKU Volonteri traže otvaranje slovenske granice

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce: 'Ovdje više nitko nije ni gladan ni žedan'

Milanović je na tiskovnoj kobferenciji na molbu da prokomentira poruku srbijanskog ministra Aleksandra Vulina Hrvatskoj da ne zatvara granice zbog izbjegličke krize rekao kako nema što reći jer "orao ne lovi muhe, a mi smo orao".

"Odgovorio bih mu citatom iz filma 'Balkanski špijun' - 'Orao pao'. Bolje da Hrvatska vodi računa da im se to ne desi, a ne da dijeli lekcije", poručio je Dačić.

'Kad je zaista došla voda do grla, morali smo se odlučiti za ovakav potez'

'Samo naivni mogu misliti da se ovo događa neplanski, slučajno i neorganizirano'

Za ministra unutarnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića iznenađenje je što Hrvatska nije spremna za migrantsku krizu, budući je godinu dana promatrala što joj se događa u susjedstvu.

Stefanović je najavio da će srbijanske vlasti pokušati s hrvatskim kolegama uspostaviti "normalnu dinamike na autocesti i graničnim prijelazima". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene