Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U CK prezadovoljni

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce: 'Ovdje više nitko nije ni gladan ni žedan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tovarniku, u kojem je i dalje najveći pritisak izbjeglica koji na tom mjestu najviše ulaze u zemlju, nalazi se Andrija Jarak. Njegov je gost u Dnevniku Nove TV bio Robert Markt, direktor Crvenog križa koji je zadovoljan situacijom na terenu.

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce, uputili ste apel, kakav je odziv?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Pusić: 'Kada Njemačka zatvori granice, sve se zatvara, uključujući i hrvatske granice' Slika nije dostupna VREMENSKI UVJETI SE POGORŠAVAJU Austrija dnevno prima 1.500 a Hrvatska želi slati 5.000 izbjeglica

Odaziv je izvanredan, kao i svaki put do sada. No ono što najviše veseli je da se uz građane uvelike uključio korporativni sektor sa značajnim donacijama, a ima i značajnih uplata kada su gradovi u pitanju. Mislim da držimo korak s izbjegličkim valom, i mislim da sada sa sigurnošću možemo reći da ovdje više nitko nije ni gladan ni žedan.

Najavljena je kiša za slijedeće dane, imate li razrađen plan i za takve situacije?

danas smo održali jedan koordinacijski sastanak, te razradili plan za kišu koja je najavljena z ponedjeljak. Imamo jednokratne kabanice i mislimo da će to biti dostatno. Nakon toga opet je najavljeno lijepo vrijeme, a imamo i sutra sastanak na kojem ćemo dogovoriti detalje oko postupanja koja će biti potrebna, ako stignu i niže temperature onakve na kakvima postaje problem boraviti vani.

UŽIVO - Izbjeglice nastavljaju put prema Zapadu, u Hrvatsku ih do 19 sati ušlo više od 17.000

Dirljive poruke izbjeglica: 'Cijela Hrvatska nam želi pomoći, ali nitko ne može učiniti ništa'

Ovih dana već smo više puta ponovili kako je organizacija i koordinacija službi jako loša, jučer nije mogao proći ni vaš kombi s hranom, kakva je danas situacija?

Sve što ovisi o ljudima uvijek može biti bolje, jučer je bilo velikih problema, a danas je već puno bolje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene